Campanie preventiva la final

De Alexandra Lăzureanu
Campanie preventiva la final
1.500 de preşcolari şi şcolari bihoreni au fost implicaţi în cadrul Programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Campania naţională „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a juns la sfârşit. Activităţile desfăşurate de poliţiştii de prevenire bihoreni au avut drept scop informarea elevilor asupra aspectelor legale ce ţin de infracţionalitate şi conştientizarea acestora cu privire la consecinţele comiterii de infracţiuni, în sensul descurajării comportamentului infracţional şi adoptării unui comportament preventiv. Peste 1.500 de copii au fost implicaţi activ într-o serie de activităţi cu caracter preventiv – informativ, respectiv sesiuni de informare, vizionări de filme educativ – preventive, lansări de proiecte preventive, concursuri preventive şi distribuire de materiale cu mesaje preventive. Campania a fost abordată pe trei paliere, respectiv organizarea unor acţiuni cu grupurile ţintă, pentru diseminarea mesajelor preventive, organizarea de vizite la sediul IPJ Bihor, în cadrul cărora au fost prezentate activităţile poliţiştilor bihoreni, au fost desfăşurate demonstraţii practice de autoapărare, a fost prezentat laboratorul criminalistic, copiii fiind iniţiaţi în tainele întocmirii portretului robot şi au fost desfăşurate demonstraţii cu câinii de serviciu.

Nu în ultimul rând, au fost transmise recomandări cu caracter preventiv, prin distribuirea de materiale şi filmuleţe preventive pentru elevi.

Concursuri şi premii

Totodată, au fost organizate trei concursuri preventive adresate copiilor din clasele I – IV. Tematica prezentată a fost axată pe prevenirea comportamentelor antisociale, prevenirea accidentelor rutiere, a violenţei în mediul şcolar, răspunderea penală a minorilor. Au fost dezbătute şi aspecte referitoare la pragul delincvenţial, cauzele şi factorii favorizanţi în geneza delincvenţei juvenile, a consecinţelor legale şi sociale în cazul comiterii de infracţiuni de către persoane minore, diferitelor situaţii de victimizare în care pot fi implicaţi minorii şi a măsurilor de prevenire pe care orice persoană le poate lua pentru a evita victimizarea. Alături de poliţişti, în organizarea activităţilor preventive desfăşurate pe parcursul întregii săptămâni au fost implicaţi şi reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Bihor, cei ai Centrului Judeţean de Prevenire şi Consiliere Antridrog Bihor şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

 

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !