Campioană Balcanică la veterani

Campioană Balcanică la veterani
Lupeni – La 48 de ani, Violeta Munteanu din Vulcan a reuşit să-şi împlinească, în acest an, un vis interzis în copilărie şi tinereţe. Secretară în viaţa de zi cu zi la o firmă particulară şi atletă în timpul liber, Violeta a câştigat, în luna septembrie, medalia de aur în proba de 1.500 metri din cadrul Balcaniadei de Atletism a Veteranilor de la Atena.

Performanţa nu e una întâmplătoare, ci vine la cinci ani după ce Violeta a început să practice atletismul, sport pe care şi-ar fi dorit să-l facă dintotdeauna, dar nu a fost lăsată de familie.

„La Atena, am concurat la categoria 45-49 de ani, în proba de 1.500 metri şi am sosit prima din şapte concurente la categoria mea de vârstă. De asemenea, am fost a treia din 25 de participante la toate categoriile de vârstă, începând cu 30 de ani. Timpul de 6 minute realizat în această cursă constituie un nou record balcanic la categoria 45-49 ani. Sunt foarte mândră de performanţă şi mai ales de faptul că am întrecut foste atlete de performanţă din Bulgaria, Turcia şi Grecia”, afirma atleta din Vulcan.

Secretele performanţei
Violeta Munteanu susţine că a atins această performanţă pentru că şi-a propus să realizeze acum ceea ce nu a reuşit în tinereţe.

„Am făcut gimnastică cu Bela Karoly la liceul din Vulcan până în clasa a III-a, dar apoi părinţii nu m-au mai lăsat să fac sport de performanţă. După o viaţă în care nu am avut aproape nici un fel de legătură cu sportul, în 2001, am decis să-mi împlinesc visele şi m-am apucat de atletism. Am obţinut numeroase medalii la concursurile naţionale organizate de Federaţia Română de Atletism, iar acum am izbândit şi pe plan internaţional. Practicarea atletismului înseamnă un mod de viaţă echilibrat, o alimentaţie în mare parte naturistă şi antrenamente zilnice pe distanţe de 8-10 km pe potecile munţilor din Valea Jiului”, mărturisea Violeta Munteanu.

Atleta din Lupeni este foarte apreciată la nivelul FR Atletism, dovadă că rezultatele ei au fost evidenţiate în „Anuarul” publicat de federaţie. În plus, Violeta se bucură de simpatie şi pe plan local, Primăria Lupeni şi un generos om de afaceri din localitate, Alexandru Dalea, oferindu-i sprijin financiar de multe ori pentru participarea la concursuri.

Pe final, trebuie subliniat că Violeta face totul din pasiune şi pentru sufletul ei, întrucât la concursurile de veterani nu există premii în bani. Frumos exemplu de dragoste pentru sport.

Ciprian Marinuţ0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase