Campioni fără sponsor

Campioni fără sponsor
Au câştigat peste 100 de titluri naţionale, Cupa României, nenumărate locuri 1, 2 şi 3 atât pe plan intern cât şi internaţional, dar cu toate acestea Clubul Taekwon-do din Călan nu a găsit nici un investitor.

Cel mai titrat sportiv al clubului este Cosmin Oprescu declarat maestru al sportului în 2003. La nivel de juniori a devenit, la Cluj, campion balcanic în 2000 şi campion european, în 2003, la Rijeka, Croaţia.
După ce a făcut trecerea la seniori, a devenit vicecampion european la Tampere, Finlanda, iar în 2005 a realizat cel mai important rezultat din palmares ocupând locul 3 la Campionatul Mondial de la Dortmund, Germania, unde au participat concurenţi din 46 de ţări.


Rezultatele bune nu au adus rezolvarea problemelor financiare ale clubului. „Suntem foarte cunoscuţi în ţară şi străinătate, dar până acum, de când s-a înfiinţat clubul pe 1 aprilie 1990, nu am beneficiat de ajutorul nici unui sponsor în mod constant. La nivel de oraş ne ajută Primăria şi Liceul care ne pune la dispoziţie sala gratis pentru antrenament şi le mulţumim pe această cale.

Avem nevoie de echipamentul sportiv necesar acestei discipline şi nu ni-l putem permite”, spune antrenorul emerit al lotului, Cristinel Popa. Antrenamentele sunt dificile şi au loc de patru ori pe săptămână în şedinţe de două ore. „Din păcate munca grea pe care o depunem nu e preţuită şi apreciată la adevărata ei valoare. Este tot mai greu să participăm la competiţii doar pe banii părinţilor”, afirmă Cosmin Oprescu.

Ceilalţi medaliaţi ai lotului sunt Cristian Popa, Artur Meizel, Alin Şpan, Vlăduţ Tănase şi Alin Gherman. Anul viitor, în aprilie, va avea loc Campionatul European din Slovacia, iar în iunie se va desfăşura Campionatul Mondial din Canada, iar sportivii din Călan îşi propun să obţină noi medalii.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase