Campusul de la Universitate a trecut ca prin urechile acului, la votul CJ

FOTO: Calin Corpas
FOTO: Calin Corpas - © Secretarul Carmen Soltănel a dus grea muncă de lămurire cu consilierii județeni ai PNL
Hotărâre adoptată cu chiu, cu vai, marți, de plenul CJ Bihor, unde Puterea și Opoziția au acum egalitate de voturi.

Cei 17 consilieri județeni PNL au fost convinși cu greu să voteze asocierea societății Parcuri Industriale Bihor SA cu Județul Bihor, pentru formarea unei noi societăți, care să creeze viitorul campus științific la Universitatea Oradea. Această societate se va chema Parc Științific și Tehnologic Bihor SRL și va avea rolul de a gestiona acest proiect. Totul, în situația în care Consiliul Județean va reuși să acceseze cele 7 – 10 milioane de euro, prin POR, în perioada imediat următoare.

Conducerea CJ Bihor a ținut să-i lămurească de importanța proiectului pe liberalii nedumeriți de modul în care societatea de parcuri industriale a județului s-a transformat din SRL în SA. Însă aceștia din urmă au contestat modul în care Parcuri Industriale Bihor a devenit SA din SRL, afirmând că trimișii CJ Bihor în AGA și în Consiliul de Administrație a acestei societăți și-au depășit mandatul!

Lecitină pentru Avrigeanu

„Nu îmi aduc aminte să fi votat ca reprezentanții CJB în AGA să aibă dreptul de a transforma societatea, de a mări capitalul social și de a intra în alte asocieri. S-a forțat legalitatea”, s-a exprimat liderul liberalilor din CJ, Ionel Avrigeanu, fost vice la CJ Bihor, până în 2016. Replica i-a dat-o președintele Pasztor: „Modelul este același cu cel de la Oradea, de la ADLO.

Fix așa funcționează și Oradea. Vă amintesc că suntem câștigători cu scrisoarea de intenție. Avem șanse să câștigăm 7 – 10 milioane de euro, pe POR. Registrul Comerțului nu înscrie ceva ce nu îndeplinește condițiile legale”.

„Nu cred că dacă nu ne aducem aminte, trebuie să blocam dezvoltarea județului. Nimic nu s-a făcut în afara legii. S-a făcut pe baza a ceea ce a decis CJ în trecut – că AGA face tot. Cu SRL era foarte greu să tot mărim numărul de membri (Săcueni, Tileagd – n.red.)”, a reacționat și vicepreședintele Mang, care a subliniat importanța depunerii rapide a proiectului pe fonduri europene, de la U. Oradea.

„Propun ca din indemnizația aia să reținem niște bani pentru lecitină. S-au luat decizii votate și de dvs. în luna decembrie. Eu înțeleg că vreți să negociați tot, dar eu nu mai sunt dispus, dacă așa continuăm, să negociem nimic”, a fost tromful aruncat de Ioan Mang cuscrului său Avrigeanu, care i se dovedește a fi un acerb adversar politic.

Voluntara Soltănel

Secretarul Carmen Soltănel a luat problema în mână și a încercat să le explice liberalilor: „Este aceeași persoană juridică care s-a transformat în SA. Prin mandatul dvs., general dat, în numele dvs. i-ați acordat toate aceste sarcini, inclusiv de a majora capitalul social și a transforma societatea”. Văzând că nu are de ales, Soltănel a adus în sala de plen hotărârile votate în trecut inclusiv de liberali. Și, cum aceștia au cerut o pauză, Soltănel a profitat de acest lucru și le-a explicat aleșilor PNL, la masă acestora, ce au votat anul trecut!

Ulterior, chit că au încercat să pară deloc convinși de argumentele conducerii județului, aleșii liberali au votat, totuși, asocierea pentru implementarea proiectului campusului științific de la Universitate…2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor