Campusul orădean cosmetizat

1Comentariu
Campusul orădean cosmetizat
ORADEA - Conducerea Universităţii din Oradea anunţa amenajarea unui lac artificial cu fântâni artziene în campus, iar acum primele etapeau fost finalizate şi fântânile funcţionează.

Lucrările de amenajare a lacului nu sunt încă finalizate deoarece se doreşte popularea lacului cu peşti exotici şi cu plante, care vor fi realizate de către Facultatea de Ştiinţe prin specialiştii de la catedrele de Biologie, Chimie şi Fizică.

După ce au fost finalizate lucrările la reţeaua de canalizare şi alimentare cu apă din campusul Universităţii din Oradea, acum se lucrează la pavarea aleilor şi urmează să fie demarate lucrările şi la amenajarea gazonului din campus. „Ne dorim ca parcul din curte să arate bine şi pentru asta vom amenaja un mini parc dendrologic, un lac artificial şi o fântână arteziană”, anunţa Cornel Antal, rectorul Universităţii.

Înainte de revenirea studenţilor

Conform reprezentanţilor constructorului care a contractat lucrările toate amenajările din campusul universitar orădean vor fi finalizate înainte de revenirea studenţilor la cursuri, ba chiar mai repede. „Lucrările la lacul artificial sunt aproape gata, iar acum vrem să finalizăm dalarea aleilor până săptămâna viitoare. Tot săptămâna viitoare vom demara amenajarea gazonului şi vom încerca să terminăm lucrul în decurs de o săptămână”, ne-a informat Adrian Sămărghiţan, inginer şef al constructorului.

Lacul artificial amenajat este alimentat cu returul de la punctul termic care a fost ales pentru a nu consuma apă în plus şi pentru a crea un mediu propice pentru peştii exotici care urmează să îl populeze.

Planurile conducerii instituţiei sunt şi mai ambiţioase, rectorul Universităţii exprimându-şi dorinţa de a amenaja o sala de conferinţe în aer liber. În paralel continuă şi lucrările la celelalte două obiective de investiţie, noua biblioteca universitară şi cele două noi cămine studenţeşti.
Valentin Teuca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor