Canadieni la Oradea

Canadieni la Oradea
ORADEA – Canadienii sunt interesaţi de judeţul Bihor. Astfel se explică vizita de lucru, de două zile, a unei delegaţii canadiene conduse de Doamna Ambasador a Canadei la Bucureşti, Marta Moszczenska.

Vizita a fost organizată de Federaţia Patronilor Bihor (FPB) în zilele de 13 – 14 martie 2007. În 13 martie 2007, între orele 9:00–13:00, la Hotel Continental, a avut loc o întâlnire a oamenilor de afaceri din Bihor cu delegaţia ambasadei. În aceeaşi zi, Excelenţa Sa a avut programate două vizite de lucru la firmele Multistar Prod şi CG&GC, urmând ca în data de 14 martie 2007 delegaţia ambasadei să viziteze alte doua firme: Weblogic, respectiv SC Copacul SRL.

Din partea Ambasadei Canadei la Bucuresti, alături de Excelenţa Sa, au fost prezenţi la Oradea consilierii comerciali Francois Lasalle şi Octavian Bonea, precum şi Corina Stănescu, asistent consilier comercial.

 

Conferinţă

Cu ocazia vizitei, canadienii au răspuns întrebărilor presei orădene. „Obiectivele acestei vizite sunt legate de consolidarea relaţiilor economice ale Canadei cu România, precum şi promovarea firmelor canadiene”, a declarat Excelenţa Sa. Dintre firmele canadiene active în România amintim: Centrala Atomoelectrică de la Cernavodă şi Celestica Oradea.

Aderarea României la Uniunea Europeană este o mare oportunitate pentru firmele din Canada de a-şi dezvolta afacerile în România. „Toate ţările care au aderat în ultima vreme la UE şi-au dezvoltat relaţiile comerciale cu Canada.

Dacă Cehia, Polonia şi Slovacia au avut o creştere de 30%, în ţările baltice, creşterea relaţiilor economice cu Canada a fost de 160% în primul an după aderare”, a exeplificat ambasadorul.

Nu au fost uitată nici Roşia Montana. Firma care vrea să implementeze un proiect minier în acea zonă – Gabriel Resources – fiind canadiană. „Firma canadiană care a planificat acest proiect este foarte responsabilă, foarte profesionistă, care are o reputaţie bună în Canada. Singura autoritate care poate lua o decizie în privinţa proiectului Roşia Montana este Guvernul României”, a declarat Francois Lasalle, consilierul comercial al ambasadei.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !