Canalizare obligatorie la sat

1Comentariu
Canalizare obligatorie la sat
Primăriile din mediul rural sunt obligate ca, pe lângă reţele de apă potabilă, să aibă şi reţele de canalizare. Apariţia Legii Apelor obligă satele şi comunele să aibă astfel de reţele.

De cele mai multe ori, primarii şi consiliile se lovesc de problema finanţării. În Argeş, din cele 102 de comune doar patru au reţele proprii, restul sunt în fază de proiect.

Locuitorii abia aşteaptă şi recunosc faptul că viaţa lor s-ar îmbunătăţi, cu astfel de condiţii. Ion Dumitru, primarul comunei Albota, a declarat: “Suntem în fază de studiu de fezabilitate, în 15 mai se vor accesa nişte fonduri pe mediu şi suntem primii care beneficiem de ele”.

În acest moment, multe reţele sunt în fază de proiect. Consiliile locale nu sunt în măsură să suporte cheltuielile, iar accesarea fondurilor pentru unele primării este dificilă.

Dacă până în 2012 comunele nu vor avea reţele de canalizare, primăriile vor fi amendate.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor