Cancerul de prostată, rezolvat cu succes la Spitalul Pelican Oradea

3Comentarii
Cancerul de prostată, rezolvat cu succes la Spitalul Pelican Oradea
La secția de urologie a spitalului nostru, în ultimii doi ani de zile, echipele medicale chirurgicale, sub coordonarea prof. dr. univ. Teodor Maghiar, au efectuat 120 de prostatectomii radicale pe cale laparoscopică 3D, cu rezultate oncologice și chirurgicale pozitive, neexistând complicații postoperatorii în afara marjelor cunoscute conform ghidurilor europene de urologie.

Diagnosticul cancerului de prostată cuprinde două etape: una care reprezintă evaluarea clinică (tușeu rectal) și paraclinică (PSA total, măsurarea volumului prostatic ecografic, completat cu RMN și CT) și una țintită, reprezentată de puncția biopsie prostatică, ecoghidată transrectal. Odată stabilit diagnosticul histopatologic rezultat în urma biopsiei prostatice, coroborat cu datele radioimagistice și clinice, se stabilește indicația uro-oncologică de terapie specifică cazului. În cancer de prostată diagnosticat în stadiu inițial cu sau fără ganglioni metastatici și fără metastaze organice la distanță, are ca indicație princeps Prostatectomia radicalâ, care presupune excizia prostatei și reanostomozarea uretrei la vezica urinară. În cazurile de cancer de prostată avansat și nu numai, opțiunile de terapie oncologică sunt multiple (hormonoterapie, brahiterapie sau radioterapie, etc).

Opțiunea terapeutică fundamentală pentru pacienții aflați în stadiu curativ, cu speranța lungă de viață și status biologic bun este prostatectomia radicală. Abordul chirurgical de aplicare a prostatectomiei radicale se poate realiza prin 3 căi: prostatectomie radicală, chirurgie deschisă, abord laparoscopic (2D sau 3D) sau abordul prin chirurgie robotică.

 

Avantajele prostatectomiei radicale laparoscopice prin tehnologia 3D sunt atât pe latura abordului mult mai facil și mai detaliat al structurilor anatomice disecate, dar mai ales al recuperării somatice mult mai rapide a pacienților postoperator, durata de spitalizare reducându-se la aproximativ 5 zile.

În Europa incidența cancerului de prostată este de 40/1000000 locuitori, în fiecare an fiind diagnosticate 2,6 milioane de cazuri noi. Cancerul de prostată este a doua patologie neoplazică a bărbatului ca incidență, după cancerul bronhopulmonar. Mortalitatea prin cancer de prostată în UE se situează la 9%.

În vederea unui consult urologic de screening al cancerului de prostată, puteți să vă adresați medicilor noștri din cadrul secției de urologie a SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea, preferabil cu rezultatul PSA efectuat anterior consultației.

Programări la Call-center: 0259 444 444.

Advertorial! Hb: 1905563Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor