Când la birou te simți ca și acasă – Carbon Fiber Heating!

Reactualizat la:
2Comentarii
Când la birou te simți ca și acasă – Carbon Fiber Heating!
Carbonul este elementul de înaltă performanță pe care se bazeaza toată producția de sisteme de încalzire electrice, a căror tehnologie este brevetată de THERMAL TECHNOLOGY.

Termal Technology powered by Carbon Fiber Heating s-a născut dintr-un concept revoluționar, care nu cu mult timp în urmă părea imposibil: utilizarea unui material organic, în loc de un metal, pentru a absorbi energia electrică și a o transforma în căldură și anume fibra de carbon.

De aici s-a deschis o paletă largă de aplicații în diverse domenii, oriunde apare nevoia încălzirii unui corp sau spațiu. Și, cu trecerea anilor am învățat că aplicațiile par să fie nelimitate.

Rezistența din fibră de carbon consumă mai puțină energie electrică decât alți conductori și în aceleași condiții climatice și la aceeași putere electrică încalzește mai repede o încăpere, fapt demonstrat de analiza Applus Laboratories 2013 (intervalul de timp în care temperatura radiatorului Thermal Technology cu rezistențe din fibră de carbon, crește de la 10°C la 23°C este de 3h:19min în comparație cu timpul de încălzire al unui radiator cu rezistențe de cupru- 04h:30min). Acest fapt garantează un consum electric redus cu 25% față de încălzirea cu conductorii din cupru, în aceleași condiții de temperatură ambientală. Cablul de carbon respectă limitele legale în ceea ce privește emisiile electromagnetice (certificatul Elettra80 – Laboratoarele Tuv 2010) și nu generează emisii electromagnetice periculoase.
Schimbul de căldură prin radiație utilizează undele infraroșii ca vector de transfer. Două corpuri sau două obiecte, care au temperaturi diferite radiază în mod natural unul față de altul, iar fluxul de căldură pornește de la cel mai cald spre cel mai rece. Radiația de unde infraroșii eliberată în mediul înconjurător prin podea, perete, tavan sau printr-un panou radiant este transformată în căldură în contact cu un obiect, un perete sau o persoană. Așadar, undele infraroșii nu sunt absorbite de aer, ci mai degrabă de corpuri solide, care la randul lor, cedeaza caldura corpurilo/fluidelor mai reci (inclusiv mediul înconjurător),pana la atingerea echilibrului termic in intreg ambientul creând astfel condiții optime pentru confortul ocupanților.

Caracteristicile fibrei de Carbon: absența inerției termice, eficienta termica foarte ridicata la trecerea curentului electric, cedează căldura cu mare rapiditate, durabilă în timp, își menține eficiența în orice condiții de temperatură (-40/+300°C), nu are dilatații termice, nu se oxidează, este flexibilă, este reciclabilă, nu produce câmpuri electromagnetice nocive.

Încălzirea optimă în clădiri rezidențiale, birouri și depozite presupune o confruntare cu mai multe probleme. Abordarea este diferită, depinde de tipul clădirii, de vreme, dacă este o construcție nouă sau una renovată. Produsele noastre de încălzire pentru interior, cu rezistențe din fibră de carbon, ofera diverse soluții tehnice, reprezentate prin plasa încălzitoare și sistem de încălzire multistrat cu instalare sub pardoseală, încălzire radiantă integrată în panourile din rigips pentru pereți.

Efortul specialiștilor noștri este orientat către o soluție adaptabilă la proiectul dumneavoastră, iar dacă este necesar, putem oferi chiar și un produs personalizat. Pentru a controla temperatura mediului ambiant putem furniza regulatoare de intensitate sau de unități de control electronic al temperaturii, la cerere.

Unul din produsle pe care le recomandăm este încălzirea în pardoselă. Plasa încălzitoare Thermal Technology poate oferi o gamă de temperaturi de funcționare, de la 45°C până la 80°C, fiind potrivită pentru orice tip de utilizare
Sistemul garantează o distribuire uniforma a caldurii, fara miscari de aer deranjante. In plus, sistemul se comportă ca sistemele tradiționale de încălzire prin pardoseală, acesta necesita o temperatură de funcționare mica, care garantează un confort maxim al spațiului dintre podele și o înălțime de 1,8m.

Încălzirea în pardoseală reprezintă una dintre soluțiile ingenioase, foarte eficiente și inovatoare, pentru a obține un mediu confortabil din punct de vedere termic pentru locuințe sau birouri, și datorită faptului că încălzește rapid și uniform.
Principalul avantaj al acestui sistem de încălzire îl constituie faptul evident – căldura se distribuie uniform în toată locuința obținându-se eficiență maximă în încălzire.

Dezavantajele sistemelor de încălzire în pardoseală constau în faptul că acele costuri initiale pot fi mai mari si necesita calcule și proiectare de specialitate. O investiție inițială poate parea ușor mai ridicată,daca nu se tine cont de toate elementele necesare ,dar si de manopera mult mai costisitoare in cazul sistemelor de încălzire convențională .Oricum o eventuala diferenta va fi recuperată de mai multe ori în timpul ciclului de viață al clădirii, prin faptul ca se obține un consum de energie redus si nu exista cheltuieli de intretinere.

Sistemul de încălzire prin pardoseală este adaptabil oricărui spațiu. Încălzirea prin pardoseală poate fi montată sub diferite tipuri de materiale precum gresia, parchetul, piatra, marmura sau betonul, fără să le altereze în timp. Un sistem electric de încălzire în pardoseală poate să funcționeze zeci de ani, fără a necesita vreo mentenanță.

Dacă am decis să montăm un sistem de încălzire prin pardoseală trebuie să știm compartimentările interioare sunt extrem de necesare și pozițiile mobilierului. Trebuie să știm exact mărimea camerelor pentru a ști câte materiale vom folosi.

Principiul de bază al funcționării este așadar acela că pardoseala devine element radiant și astfel căldura se propagă de jos în sus pe o suprafață mai mare spre deosebire de radiatoarele unui sistem clasic de încălzire, care deși fac un transfer direct de energie către aerul din încăpere sunt mai mici ca dimensiuni și pot necesita un timp mai mare pentru încălzirea încăperii.

Eficiența este însa direct proporțională cu calitățile termice ale clădirii în care sunt amplasate. Funcționarea sistemului de încălzire prin pardoseala este eficientă tocmai pentru că suprafața încălzită este mult mai mare decât cea încălzita de un calorifer. Asta se traduce prin faptul că temperatura nu trebuie sa fie la fel de crescută, pentru a crea același confort.

Acest sistem este avantajos pentru casă, deoarece presupune costuri mici. S-a dovedit că încălzirea prin pardoseală este cu 25%-30% mai eficientă decât încălzirea clasică realizată cu ajutorul caloriferelor.

Căldura se distribuie mai eficient în camere. Odată pornit sistemul toată căldura se va ridica de la sol, uniform și eficient la întreg nivelul camerei. Astfel se va spori senzația de confort.

Un alt avantaj este acela că designul locuinței va avea de câștigat. Veți câștiga mai mult spațiu pentru a mobila. Deoarece sistemul nu este vizibil, nu există țevi la vedere, se vor putea monta obiecte de mobilă exact lângă perete. Unul dintre avantajele sistemului de încălzire în pardoseală, pe care utilizatorul îl va resimți imediat, este confortul sporit. Veți observa o noua senzație atunci când veți merge desculț prin casă fără a avea problema gresiei reci.

Mai apoi, trebuie să amintim că acest sistem de încălzire are o durată de viață mare ceea ce va duce la investiții mai mici față de un sistem de încălzire clasic. Totodată, un sistem de încălzire în pardoseală radiantă are o eficiență mai bună și păstrează căldura mai mult timp în locuință. Aceasta se datorează faptului că pardoseala reține căldura în partea inferioară a camerei, spre deosebire de sistemele convenționale care împing aerul în partea superioară, ridicând căldura. Astfel se explică faptul că utilizatorii preferă să regleze o temperatură mai mică atunci când folosesc încălzire în pardoseală, deoarece senzația de confort este sporită. Sistemul de încălzire în pardoseală pentru acasă sau birou duce astfel la economii semnificative de energie.

S-a dovedit că mersul desculț, direct pe podea, are beneficii majore asupra sănătății. Faptul că temperatura este perfectă vă va ajuta să aveți o circulație mai bună și un impact direct benefic asupra oaselor.

Pentru cerințe speciale, există sisteme personalizate disponibile compuse din elemente realizate la cerere cu putere de formă și proiectate în conformitate cu caracteristicile zonei de intervenție. În scopul de a optimiza consumul de energie al sistemului, sunt disponibile unități electronice de comandă echipate cu sonde de temperatură și umiditate, livrate la cerere.

Dacă luăm în calcul, pe lângă economia evidentă, și celelalte avantaje, amintite mai sus, o investiție pe termen lung în sistemul de încălzire radiantă în pardoseală se va dovedi o alegere inspirată și numim investiție tot ce se amortizează în timp. Încălzirea radiant și mai ales cea în pardoseală se amortizează, datorită costurilor scăzute de funcționare în timp.

În concluzie, vii cu planul biroului/locuinței, noi facem calculele de necesar termic și proiectul de execuție.

Mai multe detalii: http://thermaltechnology.ro/ şi https://www.facebook.com/ThermalTT/

Advertorial! Hb: 1613862Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor