Cand se intalnesc orgoliosii?

12Comentarii
Cand se intalnesc orgoliosii?
Ţîrle l-a provocat pe patronul Selina la o întâlnire cu presa de faţă. Rus spune că e de acord. O şi fac?

În ultima sa conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, a reluat tema- problemele cu care se confruntă în relaţia cu executantul Selina, pentru noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor. Jurnal bihorean a prezentat în nenumărate rânduri sinuoasa relaţie, plină de acuze reciproce, între reprezentanţii firmei şi şeful CJ. Acestor probleme li se adaugă şi cele financiare. În ciuda mega-împrumutului de la BCR, în valoare de 80 milioane de lei noi, Consiliul nu are bani să termine lucrarea şi dacă relaţia cu executantul ar merge brici.

Blocaj

În momentul de faţă, lucrările sunt realizate în proporţie de 85%. Contractul cu Selina a expirat în vară, astfel încât trebuie încheiat un act adiţional. Firma refuză însă să-l încheie dacă nu i se îndeplineşte o condiţie: recepţia parţială a lucrărilor. Directorul Selina, Călin Roman, motivează această solicitare printr-o politică de autoprotejare a firmei, având în vedere că o altă firmă – CIAC – ar trebui să refacă acoperişul. Roman e convins că e inevitabil ca CIAC să afecteze ceea ce a lucrat Selina până acum şi, în aceste condiţii nu doreşte ca firma sa să fie obligată ulterior să repare pe cont propriu tot ce a stricat CIAC. Pe de altă parte, Radu Ţîrle refuză să accepte doleanţa firmei Selina, susţinând că, legal vorbind, nu poate să facă o asemenea recepţie parţială! Astfel stând lucrurile, Selina nici nu predă amplasamentul celor de la CIAC şi nici nu lucrează, neavând contract.

Prin intermediul presei, Ţîrle l-a invitat pe patronul Selina, Beniamin Rus, la o întâlnire, la sediul CJ Bihor, în vederea încheierii actului adiţional la contract. „Am fost chemat să merg la sediul firmei Selinei, dar am refuzat. Eu nu merg la sediile firmelor care au contracte cu Consiliul şi nu mă întâlnesc cu directoraşi. Mă întâlnesc, dacă e nevoie, cu patronul firmei, căci cu el am semnat contractul pentru Muzeu, nu cu directoraşii”, a spus Ţîrle, făcând aluzie la directorul Călin Roman. Întrebat de jurnalişti dacă ar accepta ca presa să fie de faţă la discuţiile cu Rus, preşedintele CJ a răspuns pozitiv. Ţîrle: „Poate să fie de faţă toată presa, eu nu am nimic împotrivă. Eu nu am nimic de ascuns”.

Ospitalierul Rus…

Beniamin Rus a declarat pentru cotidianul nostru că este dispus să se întâlnească oricând cu Radu Ţîrle, de miercuri încolo, când revine la Oradea. „L-am invitat să vină aici, la noi, de multă vreme, prin mai multe adrese. Oricum suntem mai ospitalieri ca ei, pentru că dacă mergi la Consiliu nici măcar o cafea nu primeşti”, ne-a declarat patronul Selina. Rus s-a arătat neplăcut surprins de refuzul lui Ţîrle de a se deplasa la sediul Selina, având în vedere faptul că, în străinătate şeful CJ Bihor s-a deplasat de mai multe ori la sediile diferitelor firme.

„Mergi la tot felul de firme, dar la o firmă locală, care investeşte şi care are 1.000 de angajaţi nu vrei să fii. E jenant că nu vine, însă noi vom merge”, a punctat omul de afaceri. La rândul său, Beniamin Rus a acceptat să discute cu şeful CJ de faţă cu presa. Ba mai mult, a plusat, spunând că şi-ar dori să fie de faţă şi câte un consilier de la fiecare partid din CJ Bihor. „Eu de mai multă vreme mi-am dorit să se convoace o şedinţă extraordinară a CJ Bihor pentru această temă a Muzeului. Să fie o discuţie înregistrată, în plen, cu mass-media de faţă”, a spus Rus, ţinând să spună că Ţîrle nu i-a răspuns niciodată la telefon şi nici nu a fost sunat vreodatăde şeful CJ Bihor.

Orgoliosul patron al Selinei a mai ţinut să facă o precizare: „Oricare dintre directorii mei, oricare dintre subordonaţii mei ştie administraţie mai mult decât oricare dintre apropiaţii lui (Ţîrle – n.r.), cu el la un loc. Pentru că nu e uşor să ţii în picioare aşa o firmă pe timp de criză”.

CĂLIN CORPAŞ12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor