Candidati la excelenta, pe net

Viitorul spectacol al excelentelor oradene îi antreneaza si pe oradenii de rând, cel putin în aceeasi masura ca si pe VIP-urile orasului. Pagina de web a Primariei, locul unde cetatenii pot face propuneri directe, cuprindea ieri 19 noi nume, lista completa ajungând, astfel, la 20 de pozitii.

Cel mai harnic


Astfel, cel mai harnic dintre oradenii care a propus pe situl Primariei nu este chiar deloc un anomin. Omul de litere Traian Stef este „responsabil” pentru cinci dintre propuneri – Foldes Adalbert pentru activitatea sociala, Viorel Sadoveanu si Petronela Moldovan, pentru rezultatele din învatamântul preuniversitar, Miron Beteg la categoria mass-media si Ovidiu Salagean la arte vizuale.


Conform calendarului, propunerile mai pot fi facute pâna în prima zi a lunii decembrie, fie direct la Primarie, la Serviciul de Imagine si Mass-Media, fie pe site-ul Primariei, www.oradea.ro. Viceprimarita Biro Rozalia aminteste ca, dupa regulament, propunerile pentru titlurile de excelenta trebuie motivate în baza activitatii depuse pe parcursul anului în curs.

De Mos Nicolae


Regulamentul de acordare a premiilor de excelenta prevede ca pâna în data de 5 decembrie, presedintii celor 15 jurii aferente domeniilor de excelenta, reasezate în acest an, trebuie sa stabileasca lista cu cele trei nume dintre care se va alege „excelentul” anului 2005, cu ocazia spectacolului din seara zilei de 15 decembrie, din sala mare a Teatrului de Stat.


Viceprimarita Biro Rozalia sustine ca este importanta implicarea a cât mai multi cetateni în acest eveniment, în primul rând din ratiuni de transparenta si apoi pentru a alunga suspiciunile legate de posibilul subiectivism al membrilor juriilor. „Daca nu avem propuneri din partea cetatenilor, juriile vor dezbate exclusiv propunerile venite din partea lor”, spune Biro Rozalia, presedinta peste comisia la categoria „Acte de caritate”.


Între modificarile din acest an figureaza cresterea cuantumului premiului în bani, de la 25 la 30 milioane de lei. Domeniile de excelenta, 15 la numar, sunt literatura, artele vizuale, artele dramatice, muzica, actele de curaj si devotament, managementul afacerilor, învatamântul preuniversitar, învatamântul universitar, mass-media, mediu, tineri de perspectiva, sport, ambasadorul anului, caritate si protectie sociala, si dintre câstigatorii acestor categorii – Omul anului.

Cristina Ghilea