Candidaţii la Primaria Oradea au promis să nu se înjure în campanie

5Comentarii
Candidaţii la Primaria Oradea au promis să nu se înjure în campanie
ORADEA – Candidaţii la Primaria Oradeaşi la Consiliul Local nu au voie să se înjure în campania electorală. Asta prevede protocolul semnat luni de formaţiunile politice orădene, privind desfăşurarea campaniei.

Înţelegerea vrea să determine partidele să ducă o campanie electorală civilizată. Dintre formaţiunile politice importante doar PNL a refuzat să semneze protocolul.

Un număr de 11 formaţiuni politice au semnat Protocolul pentru o campanie civilizată, luni, la sediul UDMR Bihor. „Partidele politice din municipiul Oradea, care participă la campania electorală din vara anului 2008, pentru alegerea autorităţilor deliberative şi executive, convin prin prezentul Protocol să contribuie activ la desfăşurarea unei campanii electorale civilizate, demonstrând prin aceasta atât în mass-media cât şi în întâlnirile cu cetăţenii, că dispun de maturitate politică de pe o parte, iar pe de altă parte confruntarea dintre partide se poate face pe bază de proiecte, idei şi prezentarea celor mai moderne propuneri care să conducă la dezvoltarea edilitară a municipiului şi la prosperitatea cetăţenilor ei”, se arată în document.

„PD-L subscrie la această iniţiativă. Aşteptăm ca şi ceilalţi colegi să facă la fel”, a declarat Ioan Curpaş, reprezentantul PD-L Oradea. „Din experienţa campaniei din 2004 ne-am dat seama că am greşit. Prin urmare PSD este întru totul de acord cu acest protocol”, a precizat Ovidiu Mureşan, reprezentantul PSD Oradea. „Cum se vor comporta în campanie aşa se vor comporta şi după alegeri. Campania va fi o carte de vizită pentru partide”, a fost de părere Zatyko Gyula, reprezentantul PCM.

Protocolul a fost semnat de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Partidul Democrat-Liberal, Partidul Social Democrat, Partidul România Mare, Partidul Conservator, Partidul Civic Maghiar, Partidul Ecologist Român, Partida Romilor, Forumul Democrat Maghiar şi Partidul Noua Generaţie.

Formaţiunile semnatare s-au angajat să se abţină de la jigniri şi atacuri la persoană, să respecte regulile impuse de moderatori în timpul apariţiilor televizate şi contracararea acuzelor aduse de un partid la adresa altuia se va face pe bază de argumente concrete, fără a fi aduse jigniri. Protocolul prevede că partidele politice care nu vor semna documentul şi vor avea o atitudine contrară principiilor enunţate în el, vor fi ignorate de celelalte partide politice.
Georgiana Anghel5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor