Candidatii si proiectele lor

4Comentarii
COLEGIUL 7 Sud-EstOctavian Dan (PNL): Proiectele mele sunt legate de nevoile imediate ale locuitorilor din Colegiul 7. Avem nevoie să atragem resurse pentru dezvoltarea economică şi industrială, dar şi pentru reabilitarea termică a blocurilor şi eficientizarea reţelei termice. Probleme acute sunt şi spaţiile verzi şi parcările. Vom susţine demararea unui program pentru a asigura liniştea […]

COLEGIUL 7 Sud-Est

Octavian Dan (PNL): Proiectele mele sunt legate de nevoile imediate ale locuitorilor din Colegiul 7. Avem nevoie să atragem resurse pentru dezvoltarea economică şi industrială, dar şi pentru reabilitarea termică a blocurilor şi eficientizarea reţelei termice. Probleme acute sunt şi spaţiile verzi şi parcările. Vom susţine demararea unui program pentru a asigura liniştea oamenilor, pentru că acum există în unele cartiere o teamă de a ieşi în stradă.

Mircea Matei (PD-L): Primul lucru pe care l-aş face ar fi să aplic legea privind salarizarea profesorilor, al doilea, majorarea punctului de pensie pentru grupele I şi II de muncă şi condiţii speciale. Al treilea proiect ar fi o iniţiativă legislativă privind indemnizaţia mamelor studente, în cuantum de 80% din salariul minim pe economie, şi în al patrulea rând aş iniţia o lege care să prevadă facilităţi pentru investiţiile locale.

Sonia Drăghici (PSD): Vreau să redau demnitatea oraşului, cu accent pe domeniul în care mă pricep, şi voi lupta pentru un buget nediscriminatoriu între oraşe sau judeţe. Legea asigurărilor de sănătate a fost mult discutată în Parlament, fără menţionarea co-asigurărilor şi asigurărilor complementare. Ţările civilizate asigură Sănătăţii 9% din PIB, iar la noi are sub 5%. Voi mai susţine un salariu unic al bugetarilor şi reglementarea unui salariu minim de 1.000 lei.

Petru Trif (PNG-CD): Consider că o prioritate în prezent este Legea lustraţiei, respectiv problema morală a românilor, urmată de un proiect privind protecţia persoanelor vârstnice. Aş propune, apoi, o lege privind eliminarea impozitului pentru pensii, eliminarea taxei de drum, a imunităţii parlamentare, o altă lege a educaţiei permanente şi înfiinţarea unui minister al tineretului.

Florian Pantea (PRM): Trebuie să acţionăm, în primul rând, pentru creşterea credibilităţii instituţiilor statului. Iar acesta ar trebui să pună în centrul priorităţilor omul, să îi asigure un trai de minimă decenţă şi să minimizeze decalajul dintre bogaţi şi săraci.

COLEGIUL 8 Nord-Vest

Alexandru Demeter (PRM): Alocaţia la copii de 42 lei este ridicolă. De asemenea, degeaba dublăm punctul de pensie dacă din cauza politicii proaste preţurile se triplează între timp. E nevoie de o creştere reală şi practică a nivelului de trai. Tichetele gratuite pentru pensionari pe rutele CFR au fost un eşec, fiind folosite 10%. Dacă s-ar fi dat bonuri de masă, s-ar fi folosit 100%!

Gheorghe Pintea (PNG-CD): Nimeni nu a adus în discuţie o problemă foarte importantă, îmbunătăţirea legii pentru combaterea corupţiei, care este prezentă la cel mai înalt nivel în majoritatea sectoarelor.

Lia Pop (PSD): Se impune reducerea cheltuielile publice şi folosirea în mod eficient a banilor publici. Primul proiect de care mă voi ocupa este o lege a persoanelor vârstnice şi înfiinţarea unei agenţii naţionale care să gestioneze problemele acestora şi să ţină la curent factorii decizionali cu nevoile lor. De asemenea, aş propune modificări în sistemul de învăţământ, mai exact asigurarea accesibilităţii tinerilor proveniţi din mediul rural la învăţământul superior.

Mircea Bradu (PD-L): Primul proiect pe care l-aş avea în vedere este legiferarea unui Parlament Unicameral, cel existent în prezent fiind stufos şi prea bogat în măsuri politice. De asemenea, voi propune ca parlamentarii să aibă doar două legislaturi consecutive.

Eduard Hellvig (PNL): Aş promova proiecte de legi pentru stimularea investitorilor locali. Mai doresc un proiect legislativ pentru evitarea abandonului şcolar prin asigurarea de burse sociale, respectiv de încurajare a performanţei şcolare prin încurajarea cadrului în care supradotaţii să-şi dezvolte abilităţile. Mă mai preocupă reforma clasei politice. Acum dezgustul este atât de mare încât trebuie reformată până la nivelul consiliilor locale şi judeţene prin vot pe liste uninominale până în 2012.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor