Candidatul Ilie Bolojan promite de toate

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
Candidatul Ilie Bolojan promite de toate
Ilie Bolojan şi-a prezentat miercuri ce vrea să facă dacă orădenii îl mai aleg o dată primar.

A început cu infrastructura, admiţând că în Oradea avem azi 150 de străzi neasfaltate, pe care promite să le asfalteze în următorii patru ani. De asemenea, a vorbit despre reţelele din subteran: extinderea şi modernizarea reţeleor de apă prin proiectul Aparegio, fiind înlocuite reţele din azbest existente în Ioşia şi Oncea.

Actualul şef din Primărie s-a mai lăudat cu 5.500 de locuri de parcare amenajate în Oradea, spunând că va face şi altele. De asemenea, a ţinut să spună că s-au obţinut fonduri europene în valoare totală de 190 milioane de euro, iar până la finalele anului vor fi 200 milioane de euro. Din acestea, 100 de milioane euro este valoarea proiectului de la CET, contestat de contracandidaţii săi. La capitolul social, Ilie Bolojan a venit, în premieră, cu promisiunea unui Centru pentru vârstinici care nu au pe nimeni să-i îngrijească şi a promis şi o sală de sport în Nufărul.

Bolojan a vorbit despre ce vrea să facă şi în sistemul sanitar. A spus că vrea „aparatură şi sistem pentru orice fel de analize”, dar şi medici calificaţi, care să poată lucra la Centrul Oncologic şi în alte zone „unde există un deficit de competenţă”.

Actualul primar are promisiuni şi pentru şcoli precum Colegiul Iosif Vulcan, Pedagogic, Mihai Eminescu şi Colegiul Partenie Cosma. Bolojan vrea să transforme liceele industriale în şcoli profesionale, de unde absolvenţii să intre în câmpul muncii.

Promisiuni verzi

Candidatul USL s-a lăudat şi cu spaţiile verzi din oraş, atribuindu-şi 72 de hectare de împăduriri la Uzina de Apă. În continuare, vrea un nou loc de picnic în zona Silvaş, deoarece azi acolo este un şantier pentru un viitor pod. De asemenea, a promis noi locuri de recreere pe malul Peţei şi pe malul Crişului. Promite şi un nou parc în Ioşia şi alte spaţii verzi în zona Adona, Tokai şi Gutemberg, Ion Bogdan. Vrea un parc chiar şi în zona Spitalului Judeţean, în incinta Staţiunii de Cercetări Pomicole, deoarece „în zona de dealuri nu avem parcuri”. Tot la capitolul verde, Bolojan s-a lăudat cu extinderea Zoo, finanţată de Guvern, prin Ministerul Mediului.

Nu se stie vinovat pentru pretul gigacaloriei0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !