Cangurul lingvist, ediţia a III-a

ORADEA - Azi de la ora 9, are loc cea de-a III-a ediţie a competiţiei naţionale „Cangurul lingvist”, secţiunea engleză-germană.

Concursul este organizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Fundaţia pentru Integrare Europeană SIGMA şi Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie, cu sprijinul Ambasadei Germaniei şi al British Council.

„Concursul are loc în mai multe şcoli din Oradea, de catedrele de limbi străini,”, spune Delia Popa, inspectorul de limbi moderne. „Condiţia organizării e de a fi minimum zece elevi participanţi de la o şcoală. Profesorii au luat legătura cu Fundaţia SIGMA, înscrierile făcându-se online sau prin poştă”.

Răsplătiţi

În acest an s-au înscris la competiţie 53.000 de elevi din toată ţara, din clasele III-XII, din 1.020 de instituţii de învăţământ. Concursul constă într-un test grilă de cultură şi civilizaţie, ce trebuie rezolvat într-o oră.

„Sunt binevenite astfel de întreceri, deoarece copiii sunt încurajaţi să înveţe limbile moderne, iar efortul lor este răsplătit prin diverse premii”, afirmă Delia Popa.

Concurentii din clasele VII-XII, care vor obţine cele mai mari punctaje la această fază, vor participa la proba de baraj din luna aprilie, la Bucureşti.

Câştigătorii la nivel naţional vor fi recompensaţi cu excursii şi tabere în ţară şi-n Europa.

În luna decembrie a avut loc o altă etapă a „Cangurului lingvist”, la secţiunea franceză-spaniolă. „Corectarea lucrărilor durează aproximativ o lună. Deocamdată nu se cunosc câştigătorii etapei din luna decembrie. Sperăm să fie cât mai mulţi din Oradea”, spune inspectorul de limbi moderne.

Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !