Cani de fericire pentru copii

Cani de fericire pentru copii
58 de copii au fost beneficiarii acţiunii „O cană de fericire” iniţiată de Rotaract, Rotary şi Interact Oradea.

Anul acesta, membrii clubului Rotaract, alături de cei ai cluburilor Rotary și Interact Oradea, și-au propus să aducă zâmbetul pe buzele a 30 de copii nevoiași din comunitatea noastră. Cu ajutorul Primăriei Municipiului Oradea și a sponsorilor, s-au pus pe treabă, au instalat căsuța ”O cană de fericire” pe Corso și au dat curs vânzării de căni cu vin fiert, ceai și ciocolată caldă.

Deoarece o faptă bună atrage o alta, la căsuță s-au comercializat și lumânări lucrate manual de către copilașii cu sindromul Down de la Centrul de zi Iedera. Toate fondurile colectate în urma vânzării lumânărilor au fost direcționate către Centrul de zi Iedera.

Pe parcursul campaniei (05-23 decembrie 2012), au intrat în atenția membrilor Clubului Rotaract mai multe cazuri sociale grave, unele chiar din afara județului. Astfel, de la un număr de 30 de copilași, s-a ajuns la aproape dublul său, și anume 58 de copii din 20 de familii.

Din solidaritate

Membrii Clubului Rotaract Oradea povestesc cum au văzut solidaritate și empatie atât în rândul orădenilor, cât și în mediul de afaceri local. ”Un domn în cârje a venit la căsuță, ne-a întrebat dacă banii sunt pentru copii și a făcut o mică donație din puținul său” , relatează un voluntar din club. Deși nu ne așteptam, mediul de afaceri a răspuns și el apelului nostru și s-a alăturat campaniei umanitare: Sc Zucchetti Srl a sprijinit acțiunea prin donarea a peste 12,000 RON, Benvenuti a oferit încălțăminte, iar restaurantul Rustico a organizat o seară de strângere de fonduri. Pe langă aceștia, firme precum Euromaidec Touring, Hotelul Hilton Oradea, Teatrul Regina Maria, Glockner Hospitality Furniture, Treira și Plantimed au fost alături de copilașii nevoiași. Duminică, 23 decembrie, membrii clubului Rotaract Oradea, împreună cu reprezentanți ai SC Active Job Consulting SRL, au pornit la colindat familiile copilașilor. Am întâlnit copilași sărmani, încălțați cu păpuci de gumă, dar olimpici la școală, copii care au sărit de bucurie și care, atunci când au văzut hainele, au întrebat dacă pot merge la școală cu ele ziua următoare, deși era vacanță.

”Nu pot sa exprim în cuvinte cât de fericită sunt văzând rezultatele activității noastre: am întâlnit astăzi atâtea fețe de copii fericiți care mi-au transmis multă energie pozitivă, care să imi ajungă un an întreg! M-au umplut de recunoștință pentru tot ceea ce am și pentru faptul că sunt sănătoasă și că am posibilitatea de a face lucruri frumoase pentru cei mai puțin norocoși.”, relatează președintele Clubului Rotaract Oradea, Teodora Popa.

”Dragilor… Vreau sa vă mărturisesc că durerea în gât, febră, durerea de spate și oboseala pe care le simt sunt un preț foarte mic pentru fericirea și împlinirea supremă de care am avut parte azi, alături de voi, împărțind pachetele de Crăciun familiilor. Vă mulțumesc, pe această cale, că mi-ați dat ocazia sa iau parte la acest proiect!” declară un membru al clubului.

După cum afirmă Lev Tolstoi, ”bunătatea înfrumuseţează viaţa, împăcând toate neînţelegerile; ea limpezeşte ceea ce e încurcat, uşurează ceea ce este greu, înveseleşte ceea ce este trist.” Astfel, dorim tuturor un an nou, plin de bunătatea, căci doar așa putem face diferența!

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !