Cântarele din pieţe, verificate de Metrologie

De Dan Birta
Cântarele din pieţe, verificate de Metrologie
Biroul Român de Metrologie Legală (BRML) a inițiat o acțiune de control privind asigurarea exactității, a uniformității măsurilor și legalitatea mijloacelor de măsurare utilizate în piețe agroalimentare, târguri și oboare, pentru măsurări folosite în tranzacțiile comerciale pentru determinarea maselor.


Potrivit informaţiilor furnizate de BRML Bihor, la acțiunile de control de pe raza de competenţă a Serviciului Județean de Metrologie Legală Bihor, participă şi inspectori din alte Servicii Județene de Metrologie Legală din structura Direcției Regionale de Metrologie Legală Cluj-Napoca.

De asemenea, acţiunea este realizată cu sprijinul personalului Laboratorului Regional din cadrul Direcției Regionale de Metrologie Legală Cluj-Napoca, autorizat să efectueze verificări metrologice asupra mijloacelor de măsurare care fac obiectul controlului, pentru testarea mijloacelor de măsurare controlate.

Cântare corecte

În perioada 18.11.2017 – 19.11.2017 au fost controlate pieţele agroalimentare din Marghita şi Valea lui Mihai. Au fost testate un număr de nouă mijloace de măsurare şi au fost încheiate opt procese verbale de control metrologic.

„În ce privește controlul legalității mijloacelor de măsurare, toate mijloacele de măsurare controlate au fost legale şi aparatele cu indicarea preţului indicau clar calculul prețului, respectiv prețul unitar, rezultatul cântăririi și prețul pentru cantitatea de produs cântărită”, spun reprezentanţii BRML Bihor.

Acţiunea de control va continua urmând a se efectua controale şi în alte piețe agroalimentare, târguri și oboare de pe teritoriul judeţului Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !