Captură de 19,1 kg la Livada

4Comentarii
Captură de 19,1 kg la Livada
LIVADA – Lacul de la Livada de Bihor nu se dezminte. În noaptea de vineri spre sâmbătă s-a bătut de două ori recordul în cadrul celei de-a treia ediţii a concursului de pescuit crap organizat de CarpFan.

Însă după cam două ore, Mircea Vodă, din Târgu-Mureş, a reuşit să aducă pe mal, după un drill spectaculos, un crap de 19,120 kg!

„S-a dovedit că sunt peşti frumoşi la Livada. Greu de crezut însă că cineva va mai reuşi să detroneze crapul de 19 kg pentru a câştiga premiul pentru captura concursului. Însă toţi sperăm să vedem exemplare şi mai mari”, spune arbitrul principal Bogdan Şinca.

După 72 de ore de concurs, o echipă bihoreană se află pe podiumul provizoriu. Însă mai sunt 24 de ore până la fluierul de final care se va da duminică la amiază.

Clasament provizoriu:

1. Andrei Vlădeanu de la Senzor I Bucureşti (95,708 kg)

2. Mircea Vodă, din Târgu-Mureş (72,190 kg) şi captura record de 19,120 kg

3. Ionuţ Petrică şi Alexandru Boteanu (63,720 kg) din Cefa de Bihor

„Puntează doar crapii de peste un kilogram. Imediat ce sunt cântăriţi ei sunt eliberaţi. Competiţiie organizate de noi sunt în stil englezesc: «Catch and release». Noi tratăm peştele ca pe un partener de competiţie, nu ca pe o farfurie de mîncare. Ai agăţat peştele şi l-ai adus pe mal, înseamnă că l-ai bătut. Dar îi dai apoi drumul.

Ca şi la fotbal: dacă ai învins echipa adversă e de ajuns, o saluţi şi o întîlneşti data viitoare. Un peşte eliberat în lac nu mai mânâncă un timp, dar după 48 de ore se poate întoarce la cârlig, nu e nicio problemă. Acesta este spiritul competiţiilor de pescuit crap.”, mai precizează Bogdan Şinca.

Cristian Horgos4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor