Caramitru a uimit Oradea

3Comentarii
Poezie şi muzică la Casa de Cultură a Sindicatelor
Poezie şi muzică la Casa de Cultură a Sindicatelor
Bihorenii au fost, vineri seara, martorii unui recital poetic de excepţie, avându-l ca protagonist pe maestrul Ion Caramitru.

Caramitru a făcut o incursiune în creaţia literară eminesciană recitând „Scrisoarea I”, „Sărmanul Dionis”, „Cezara” sau „Basm”. Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea a fost plină până la refuz de adolescenţi şi îndrăgostiţi, cadre didactice şi iubitori ai literaturii.

Spectacol înălţător

Spectacolul organizat de Teatrul de Stat Oradea, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Bihor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a fost unul înălţător. Aceasta a fost părerea sutelor de orădeni adunaţi, vineri seara, la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru spectacolul „Porni Luceafărul”. Spectacolul a fost prilejuit de împlinirea a 160 de ani de la naşterea poetului nepereche, Mihai Eminescu. Invitatul special al serii a fost renumitul actor Ion Caramitru. Alături de el au evoluat soliştii vocali Florina şi Florin Mariş Hinsu, Iuliana şi Florian Chelu, precum şi corul Facultăţii de Muzică din Oradea, „D’Alsegno”, dirijat de conferenţiarul universitar Valentin Lazăr.

Ion Caramitru a uimit întreaga audienţă prin felul în care a recitat din lirica şi proza eminesciană. Foarte mulţi elevi din Oradea, prezenţi la spectacol, au rămas suprinşi când au văzut patosul cu care a recitat Ion Caramitru „Scrisoarea I”, „Cezara”, „Sărmanul Dionis” de Mihai Eminescu şi „Basm” de Geo Bogza. Evenimentul s-a încheiat cu depuneri de coroane de flori la statuia poetului.

Crina Dobocan

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor