Caravana ANT la Oradea

In perioada 12 octombrie – 10 noiembrie, Autoritatea Nationala pentru Tineret îsi lanseaza programul „Caravana ANT” care, vineri, a poposit la Oradea, la Palatul Copiilor si Elevilor, unde a avut loc Târgul ONG-urilor.

„Am ales Oradea sa faca parte din acest program deoarece stiam ca aici miscarea tinerilor este foarte importanta”, a mentionat la deschiderea oficiala a târgului presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret, secretarul de stat Borbely Carol.


La târg s-au prezentat cele zece organizatii non-guvernamentale, printre care s-au numarat AIESEC, ASUO, Clubul de Mediu pentru tineret, Uniunea Liceenilor Maghiari, Asociatia Tinerilor Maghiari din Oradea etc. Fiecare ONG si-a amenajat un stand de prezentare a activitatilor proprii. Borbely Carol a purtat discutii cu reprezentantii tuturor organizatiilor.

„Ai autoritate”


Actiunea se desfasoara sub deviza „Esti tânar, ai autoritate” si are ca scopuri primordiale promovarea noii imagini a Autoritatii Nationale pentru Tineret si de a prezenta directiile de tineret nou înfiintate. De asemenea, promoveaza valorile europene în domeniul tineretului, respectiv toleranta, combaterea violentei, participarea activa la voluntariat, educatia non-formala etc. Caravana a pornit la drum în data de 13 octombrie, primul oras vizat fiind Clujul. Dupa Oradea urmeaza Târgu Mures, Miercurea Ciuc si Brasov.

Obiectivele propuse ale Caravanei ANT sunt informarea tinerilor cu privire la posibilitatile de finantare propuse de structurile de tineret, stimularea fenomenului asociativ în rândul tinerilor prin sustinerea parteneriatelor cu structurile de tineret, atragerea tinerilor spre viata publica si implicarea lor în luarea deciziilor prin gasirea de cadre adecvate, în care tinerii sa-si poata exprima ideile.

Ioana Iuhas