Caravana Carierei, prezenta la Oradea

De Dan Birta
Caravana Carierei, prezenta la Oradea
Proiectul BNS se adresează în principal elevilor de liceu care se pregătesc să păşească spre învăţământul superior.

Liderul Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, s-a aflat joi, 12 iulie, la Oradea. Acesta s-a întâlnit, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu reprezentanţii autorităţilor publice, ai furnizorilor de formare profesională, ai organizaţiilor patronale şi sindicale, ai AJOFM Bihor, Casei Judeţene de Pensii Bihor, Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai organizaţiilor de tineret şi mass-media. Întâlnirea a fost ocazionată de Caravana Carierei, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007 – 2013.

Proiect pentru tineri

„Ne-am propus ca în cadrul acestei întâlniri să identificăm, alături de invitaţii noştri cele mai bune căi de comunicare şi de lucru în echipă, astfel încât, împreună, să venim în sprijinul tinerilor cu un pachet integrat de servicii care să îi sprijine în procesul de tranziţie de la ciclul secundar de şcoală către piaţa muncii sau către sistemul superior de învăţământ”, a declarat Dumitru Costin.

BNS a prezentat cu această ocazie o propunere de parteneriat inter-instituţional care nu presupune costuri suplimentare pentru actorii sociali.

Modelul de parteneriat este însoţit de soluţii concrete precum şi de strategii de acţiune menite să atingă următoarele ţinte: creşterea calităţii serviciilor oferite tinerilor şi sprijirea acestora în procesul de inserţie pe piaţa muncii, îmbunătăţirea serviciilor oferite de sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar, elaborarea de proiecte comune şi atragerea de finanţări pentru programe destinate tinerilor, precum şi promovarea de parteneriate strategice cu efecte directe în dezvoltarea economiei locale.

În cadrul proiectului, timp de un an şi jumătate, în intervalul decembrie 2011 – mai 2013, o echipă de specialişti va străbate 21 de judeţe şi va discuta cu elevii într-un cadru formal şi informal, ajutându-i să-şi creioneze viitorul în funcţie de aspiraţii, competenţe şi de tendinţele înregistrate pe piaţa muncii.

După încheierea traseului caravanei vor fi înfiinţate în cadrul proiectului nouă centr de dezvoltare a carierei. „Unul dintre centre va fi la Oradea. Celellalte la Sibiu, Craiova, Timişoara, Cluj – Napoca, Târgu Jiu, Brăila, Piteşti şi Iaşi”, a precizat liderul BNS.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !