Caravana ocupării forţei de munca Oradea

1Comentariu
Caravana ocupării forţei de munca Oradea
ORADEA - AJOFM Bihor vrea să aibă o situaţia reală a stării somajului în judeţul Bihor. În acest sens, săptămâna viitoare va demara „Caravana ocupării forţei de munca”, acţiune prin care agenţia judeţeană intervine prin acţiuni specifice de informare privind piaţa muncii.

„Beneficiarii, comunităţile rurale şi de rromi vor fi informaţi şi consiliaţi direct, în mijocul comunităţii”, a declarat Daciana Nica, director executiv adjunct la AJOFM Bihor.

Prin aceste acţiuni se vrea o abordare proactivă, o atitudine deschisă şi o mai bună evaluare a situaţiei şomajului în mediul rural şi în comunităţile de rromi, precum şi identificarea rezervei forţei de munca Oradea din mediul rural.

Colaborare

Pentru ca acţiunea să se bucure de succes, reprezentanţii AJOFM Bihor vor colabora cu autorităţile locale. „Acestea vor informa comunităţile despre acţiune şi vor pune la dispoziţie un spaţiu corespunzător. Locul de desfăşurare poate fi la reşedinţa persoanelor”, a precizat Nica.

Persoanele consiliate vor completa un o fişă de înscriere şi vor răspunde unui chestionar. „Întâlnirea directă cu persoanele din mediul rural şi cele de etnie rromă are ca scop identificarea persoanelor care nu sunt încă înregistrate în evidenţa agenţiei şi care doresc să ocupe un loc de munca Oradea.

Totodată persoanele respective sunt orientate către serviciile de care pot beneficia în cadrul agenţiei şi care pot conduce într-un timp cât mai scurt la ocupare, ţinând cont de interesele şi pregătirea acestora”, a subliniat Daciana Nica.

Dan Birta

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor