Card cu bune şi rele

Card cu bune şi rele
Deva – Cardurile de credit oferă şi avantaje de sezon, dar au dobânzi mari. Comparativ, un credit de nevoi personale, fără garanţii, pentru aceeaşi sumă împrumutată are o dobândă începând de la 16,94%, dar poate ajunge până la 49,09% în ofertele unor banci.

Raiffeisen Bank are o ofertă de sezon: cine optează pentru cardul de cumpărături în perioada 8 ianuarie – 1 martie şi efectuează cel puţin o tranzacţie la comercianţi până la 30 aprilie este scutit de taxele de emitere şi administrare în primul an, 0% dobândă până la 56 de zile, pe viaţă, cu o linie de credit până la 20.000 de lei. Dobânda este de 28% pe an. CEC-ul oferă cea mai mare perioadă de graţie, de 59 de zile. Cele mai multe bănci nu au perioadă de graţie.

Oferte la dobânzi

Banca Transilvania are cea mai avantajoasă ofertă pentru dobânda anuală efectivă platită pentru cumpărături şi o perioadă de graţie de 55 de zile.

„În perioada de graţie nu se calculează dobânzi în luna în care s-a emis cardul şi în lunile în care, între 1 şi 25 ale lunii, clientul a achitat cel puţin o dată linia de credit integral”, explică Virginia Lucaciu, director Banca Transilvania Deva.
Taxele de emitere, de analiză şi aprobare card se plătesc o data, la început. Taxa de administrare card şi cont se plătesc anual. Dobanda se calculează zilnic.

Creditele, mai ieftine

Comparativ, un credit de nevoi personale, fără garanţii, pentru aceeaşi sumă împrumutată are o dobândă începând de la 16,94%, dar poate ajunge până la 49,09% în ofertele unor banci.

Devenii preferă cardurile

Cardurile de credit sunt în topul preferinţelor hunedorenilor faţă de credite.
Deva – Chiar dacă sunt mai ieftine din punct de vedere al dobânzilor, devenii care au deja un loc de muncă mai bine plătit preferă cardurile de credit în defavoarea creditelor pentru nevoi personale.

„Depinde foarte mult de nevoia pe care o ai la un moment dat. Creditul de consum este mai ieftin, dar ai de plătit rate lunare şi documentaţia de întocmit este complexă. Cardul îţi permite totuşi şi plăţi direct la comercianţi”, susţine Valentina Sabău, director Banc Post.

Cei cu salarii mici deţinători de card de credit, consideră că ele sunt doar o găselniţă bună pentru bănci care te pot tapa de bani într-un mod subtil, elegant şi legal. „Dobânda este mult mai mare şi asta am constatat-o în momentul în care a trebuit să o plătesc. La aceasta s-a mai adăugat şi comisionul pentru consultarea soldului şi taxele de administrare”, consideră Carolina Boncan.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !