Card european din nou, pentru urgenţe în UE

Card european din nou, pentru urgenţe în UE
Cei care pleacă în străinătate şi vor să fie siguri că vor fi trataţi gratuit dacă vor suferi o urgenţă, pot beneficia din nou de card european, în locul certificatului provizoriu.

Casa de Asigurări de Sănătate Bihor a informat că din 14 mai s-a reluat imprimarea şi distribuirea cardului european de asigurat – stopată în 1 februarie 2009, din cauza epirării contractului între Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi firma care imprima şi distribuia cardurile.

Astfel, toţi asiguraţii care din 14 mai au depus cereri (cu documentele aferente) vor primi carduri în loc de certificate provizorii de înlocuire a cardurilor.
Cardul are o valabilitate de şase luni şi acoperă costurile serviciilor medicale în caz de urgenţă, atunci când persoana se află pe teritoriul altui stat european.
Reprezentanţii CAS Bihor atrag atenţia că acest card nu acoperă costurile pentru tratarea unor boli preexistente călătoriei respective ci doar pe cele ce apar în timpul şederii în ţara din UE.
Cardul este gratuit pentru toţi asiguraţii, costurile lui fiind suportate din fondul naţional unic de asigurări de sănătate.
Pentru a beneficia de cardul european de asigurări de sănătate, solicitantul trebuie să depună la sediul CAS Bihor, de pe Şoseaua Borşului, o cerere însoţită de copia actului de identitate şi dovada calităţii de asigurat pe ultimii cinci ani.
În cerere se va specifica clar adresa unde va fi trimis cardul, precum şi intervalul orar şi un număr de telefon la care poate fi găsit destinatarul. În termen de şapte zile lucrătoare de la depunerea cererii, asiguratul va primi cardul ca scrisoare recomandată simplă, de către firma de curierat Curiero şi nu va fi lăsat în cutia poştală, informează Biroul de presă al CAS Bihor.

Dacă destinatarul nu va fi găsit de către curier, cardul va fi depus în maxim 15 zile lucrătoare de la introducerea cererii de card în sistem informatic la sediul CAS Bihor. Informaţii despre distribuţia cardurilor se pot obţine de la Curiero, de luni până vineri, între orele 9:00 – 18:00, la tel. 9339.
În 1 februarie 2009 a expirat contractul dintre Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi firma care imprimă şi distribuie cardurile şi în lipsa emiterii acestora, asiguraţii români care au plecat în statele UE şi au solicitat card – au primit ca înlocuitor certifcat provizoriu.

Otilia Sandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !