Cardul, acceptat doar însoţit de buletin

Cardul, acceptat doar însoţit de buletin
BUCUREŞTI – Febra cumpărăturilor a atins apogeul. Pentru a nu merge cu bani gheaţă prin aglomeraţia din magazine, mulţi români aleg să-şi achite cumpărăturile cu cardul.

Nu toţi ştiu, însă, că din ce în ce mai mulţi comercianţi le solicită clienţilor care folosesc cardul să prezinte actele de identitate, pentru a împiedica astfel orice tentativă de fraudă.

Măsura are la bază un ordin al Băncii Naţionale a României care recomandă comercianţilor să se asigure că aceste instrumente electronice de plată sunt folosite doar de posesorii lor.

“În România au existat posesori de carduri care au pierdut cardul şi lângă el era PIN-ul de utilizare a cardului. Oricine găsea portmoneul putea folosi cardul”, a declarat Mugur Şteţ, purtătorul de cuvânt al BNR.

Conform normelor BNR, nu pot folosi cardurile decât posesorii lor. Nu este acceptată nici măcar posibilitatea de a folosi cardul soţului sau al soţiei. Casierii au ceva mai multă bătaie de cap cu clienţii care au cetăţenie străină. Verificarea cardului şi a actului de identitate poate dura şi câteva zeci de minute.

În România sunt înregistrate, în prezent, peste 8 milioane de carduri, iar numărul tranzacţiilor a crescut, faţă de anul trecut, cu aproximativ 40%.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase