Care va fi soarta Salii Sporturilor?

Prezent la sedinta de analizã a activitãtii DSJ Bihor si CS Crisul în anul 2005, Ioan Pandele, director în cadrul ANS, a fost chestionat cu insistentã despre soarta Sãlii Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea.

Dupã cum se stie, Primãria si CL Oradea si-au exprimat intentia de a prelua proprietatea asupra sãlii respective, având acordul CS Crisul, actualul administrator. Nota de fundamentare si întreaga documentatie au fost elaborate si trimise la ANS (proprietarul sãlii) în urmã cu trei ani.

De atunci însã, nu s-a primit nici un rãspuns oficial, existând doar promisiuni de toate felurile, în functie de guvernele care s-au perindat la putere. Recent, ANS si-a exprimat însã decizia de a nu renunta la proprietatea asupra sãlii, promitând cã va aloca suma de 19 miliarde lei pentru investitii si lucrãri de reparatii.

„Este sigur în proportie de 99 % cã acesti bani vor fi alocati cãtre DSJ Bihor si CS Crisul, pentru Sala Sporturilor, mai trebuie doar sã fie elaboratã hotãrârea de guvern”, a declarat directorul Ioan Pandele. În acelasi timp, el a afirmat, în mod cu totul surprinzãtor, cã sfãtuieste conducerea CS Crisul si autoritãtile locale sã reînceapã procedurile de solicitare a trecerii sãlii în proprietatea Primãriei Oradea. Propunerea stârneste nedumerire, fiind greu de crezut cã ANS ar putea sã renunte la salã dupã ce ar aloca pentru aceasta o sumã deloc de neglijat.

„Sala Sporturilor rãmâne cea mai importantã problemã pe linie de sport pentru Oradea. În anii ’92-’93, am fi putut sã o preluãm, dar nu am vrut noi. Acum noi dorim acest lucru, dar nu vrea guvernul. În orice caz, dacã nu se vor efectua aici lucrãri urgente, sala riscã foarte curând sã devinã nefunctionalã”, a afirmat vicepresedintele CJ Bihor, Gavrilã Ghilea.

Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !