Caricatură în festival

Foaierul Teatrului de Stat gazduieste pe toata perioada Saptamânii teatrului scurt o expozitie de caricatura sustinuta de Ovidiu Pascu, Viorel Chiricuta (Chiri) si Stefan Postol.

Daca Pascu si Chiri, cunoscuti publicului oradean mai ales din presa locala, unde au activat si activeaza de ani buni, sunt adeptii unui gen de caricatura de poanta, care vine sa completeze cu imagine un banc bun, Stefan Postol si-a facut mâna în portrete ale personalitatilor vietii politice si publice locale si nationale. Pe lânga simezele celor trei artisti oradeni au mai fost plasate doua panouri de expunere. Pe unul dintre acestea sunt prezentate afisele campaniei anticoruptie al Transparency Organization, realizari grafice deosebite menite sa contribuie la stârpirea acestui flagel prin ironie.

Celalalt panou contine fotografii amuzante, multe dintre ele vazute si revazute de cei care vâneaza fun-pic’s pe Internet, noutatea acestora constând însa în textele cu substrat electoral mioritic, asortate fiecarei imagini. Expozitia, care merita vazuta de cei care doresc sa-si mai descreteasca fruntile, va ramâne deschisa pâna pe 27 noiembrie.

Laura Voicu