Cariera în armată – un viitor

Cariera în armată – un viitor
Reşiţa – Pentru cei care îşi caută un loc de muncă, înscrierea în armată este o soluţie avantajoasă. Cariera militară poate să fie o soluţie pentru unii tineri români, mai ales că acum armata va deveni o instituţie profesionistă.

Ca să vrei să ajungi în armată, ai nevoie doar de ambiţie şi de dorinţa de a reuşi, de restul urmând să se ocupe Ministerul Apărării Naţionale.Totuşi, dacă în întreaga ţară s-au prezentat zeci de mii de voluntari, la noi în judeţ au fost doar 134, dintre care 13 fete.

Fiecare poate să aleagă să fie ofiţer, maistru militar, subofiţer, soldat şi gradat militar, elev al colegiilor militare. Deşi acest număr este destul de mic, faţă de celelalte judeţe, conducerea Centrului Militar Judeţean din Caraş – Severin este mulţumită.

Obligaţii, dar şi avantaje
Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorii militari de carieră sunt: trebuie să fie cetăţeni români, să fie apţi din punct de vedere fizic şi psihic, să nu fi fost condamnaţi şi să nu facă parte din partide politice.

„Însă, condiţia cea mai importantă este să îşi dorească acest lucru. Avantajele oferite nu pot fi nici ele de neglijat: educaţie gratuită, un salariu decent, locuinţă de serviciu, asistenţă postcarieră, pe lângă prestigiul oferit de faptul că faci parte din armata ţării“, ne-a declarat Ion Bălună, şeful Biroului de Informare-Recrutare Caraş-Severin.

Nina Curiţa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase