Caritas ofera alimente nevoiasilor din comunitate

Caritas ofera alimente nevoiasilor din comunitate
Asociaţia Caritas Eparhial din Oradea a adus bucurie mai multor familii nevoiaşe din Oradea. În perioada Postului Mare, Asociaţia a organizat o colectă de alimente în trei biserici greco-catolice din Oradea (Catedrala „Sfântul Nicolae”, Biserica „Maica Domnului”, Biserica „Sfânta Treime” din Oradea).

Credincioşii au cumpărat sau au renunţat la diferite alimente pentru a le dona celor cărora soarta le-a fost mai puţin favorabilă.

„Alimentele au fost colectate cu sprijinul voluntarilor. În fiecare duminică din Postul Mare, 28 de voluntari, cu vârste cuprinse între 16 şi 65 de ani, s-au implicat în colecta pe care am organizat-o. Cei care au ales să se implice în această colectă au făcut 150 de ore de voluntariat. Dacă ar fi să contabilizăm orele de lucru ale voluntarilor, am ajunge la suma de 975 lei’’, spune preotul Olimpiu Todorean, preşedintele ACEO.

Potrivit acestuia, la colectă s-au adunat alimente de bază: 131 de litri de ulei, 163 de kilograme de făină, 294 de zahăr, 106 kilograme de orez, în valoare totală de 2.935 lei. Unii credincioşi au preferat să facă donaţii în bani. În urma donaţiilor, asociaţia a adunat 8.261 de lei. Din aceşti bani va achiziţiona alimente pentru beneficiari.

„Din alimentele colectate asigurăm pachetele alimentare pe toată perioada anului. De aceste pachete beneficiază peste 100 de familii nevoiaşe, aflate în evidenţele noastre. Aceste familii au venituri mici, insuficiente pentru asigurarea măcar a unei mese pe zi. Din banii pe care-i câştigă, aceşti oameni îşi achită facturile sau chiria. De asemenea, sprijinim cu pachetele alimentare persoane singure, vârstnice, care se gospodăresc dintr-un pachet luni întregi. Anul aceasta, doar 46 de familii au ales să ridice pachetul cu alimente cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti’’, a mai spus preotul. 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !