Caritate: un ecograf pentru salontani

Cecul merge la Salonta
Cecul merge la Salonta
Asociația Sf. Nicolae din Salonta este câştigătoarea unui proiect finanţat de fundaţia Nato Charity Bazaar, în valoare de 7.500 euro.

Din aceşti bani, ONG-ul a anunţat că-şi propune să cumpere un ecograf de care vor putea beneficia copii din familii cu venituri modeste.

Înmânarea cecului câştigător a avut loc ieri, în sala mică a Primăriei. Katalin Schmidt, preşedinta fundaţiei Nato Charity Bazaar l-a înmânat reprezentantei asociaţiei, Dorina Marian.

Fundaţia Nato Charity Bazaar din Bruxelles organizează anual un eveniment caritabil unde, cu participarea a 36 de ţări europene, sunt colectate fonduri nerambursabile în beneficiul unor organizaţii non-profit europene. În anul 2012, reprezentanţii fundaţiei au strâns peste 184.000 de euro, din care au fost finanţate proiectele a 25 de organizaţii caritabile internaţionale.

Din anul 2009, şapte fundaţii bihorene au primit finanţare de la Nato Charity Bazaar, în valoare de peste 50 de mii de euro. În 2011, asociaţia Haţieganu – Papai – Pariz din Marghita a beneficiat de un premiu de 8.800 euro, pentru achiziţia a două aparate medicale. „În 2012 au sosit peste 60 de proiecte la fundaţia Nato Charity Bazaar, dintre care 35 au fost eligibile. Unul dintre proiectele câştigătoare revine Asociaţiei Sf. Nicolae Ocrotitorul Săracilor din Salonta. Fundaţia noastră va organiza şi în acest an o sesiune de depunere de proiecte până pe data de 1 mai 2013, la care aşteptăm cât mai multe organizaţii non-guvernamentale din Bihor”, a menționat Katalin Schmidt.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !