Carne de porc din Irlanda în Bihor

10Comentarii
Carne de porc din Irlanda în Bihor
ORADEA – Carnea de porc din Irlanda a ajuns şi în judeţul Bihor. Acest lucru a fost descoperit de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor în urma controalelor efectuate în data de 10.12.2008.

„În urma verificărilor efectuate în data de 10.12.2008 am constatat că o unitate de depozitare din judeţul Cluj a livrat în data de 13.10.2008, unei unităţi de procesare a cărnii din judeţul Bihor, carne de porc pentru lucru cu origine Irlanda, produsă după data de 01.09.2008”, ne-a informat Petru Gruia, directorul executiv al DSVSA Bihor. Din carnea respectivă au fost obţinute, după procesare, produse care au fost livrate la unităţi de desfacere din judeţ în data de 24.10 şi 25.10.2008. „La această dată, în urma verificărilor tuturor uităţilor la care auu fost livrate aceste produse nu au mai fost găsite sortimentele din produsele incriminate”, a subliniat Petru Gruia. DSVSA Bihor va continua şi în zilele următoare verificările, pentru a identifica toate intrările de carne de porc efectuate în judeţul Bihor.

 

Controale

 

Controalele au demarat în data de 9.12.2008, în baza notei de serviciu transmisă de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), prin care direcţiile sanitare judeţene erau informate că autorităţile irlandeze au notificat o contaminare cu dioxine a cărnii de porc şi produselor derivate. Aceste produse au fost distribuite în 11 state membre. „Începând cu 9.12.2008 au fost demarate verificări privind intrările pe teritoriul judeţului Bihor a cărnii de porc şi produse derivate cu origine din Irlanda, obţinute după 01.09.2008”, a precizat directorul DSVSA Bihor.

Astfel, sunt verificate unităţile de procesare a cărnii, carmangeriile şi unităţile de depozitare de pe teritoriul judeţului. Rezultatul verificărilor este transmis zilnic la ANSVSA. „În cazul identificării unor produse din carne de origine Irlanda, vor fi luate imediat măsuri de reţinere oficială a acestor produse”, conchide Gruia.

 

Dan Birta10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor