Carne de porc fabricată în viitor, la un supermarket din Arad!

De Cristian Cotuna
2Comentarii
Carne de porc fabricată în viitor, la un supermarket din Arad!
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din Arad a sancţionat magazinul cu 5.000 de lei.

Un tânăr din Arad a cumpărat o caserolă de carne de porc fabricată în viitor! Informaţia este cât se poate de adevărată, dacă este să ne luăm după data fabricaţiei produsului, inscripţionată pe ambalaj. Practic, pe eticheta cotletului cumpărat miercuri seara figura data de joi ca fiind data ambalării. Comisarii CJPC s-au sesizat şi au aplicat deja o amenda magazinului care produce carne fabricată “în viitor”.

Cotletul miraculos de porc din rasa Marele Alb a fost tranşat la Turda şi comercializat într-un magazin din Micălăca 300, din municipiu. Conform informaţiilor de pe ambalaj, el ar fi fost ambalat “mâine”. Cumpărat în data de 19 aprilie, la ora 19.36, conform bonului fiscal, produsul era în termen de valabilitate, numai că o informaţie incorectă i-a atras clientului atenţia: bărbatul a constatat ca data ambalării era data de 20 aprilie, în condiţiile în care caserola de carne a fost achiziţionată în data de 19. Reprezentanţii magazinului au vrut sa ii înapoieze clientului banii, însă acesta a preferat sa păstreze dovada.

8-carne-din-viitor

Minunea, verificată

La ieşirea din magazin, omul ne-a contactat pentru a încerca sa se lămurească cu privire la “minunea” pe care a trăit-o, fiind convins ca a cumpărat carne din viitor!

Pentru a verifica dacă s-a comis o ilegalitate sau o practică comercială incorectă, am contactat şi noi Direcţia Sanitar-Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din Arad. Instituţiile în cauza au început câte o anchetă, iar CJPC a şi sancţionat magazinul cu 5.000 de lei.

Comportament incorect

Care este motivul amenzii primite de supermarketul din Micălaca? Potrivit lui Gheorghe Iancu, comisar şef adjunct CJPC Arad, „comercializarea unui produs cu etichetare eronată în ceea ce priveşte data ambalării constituie un comportament incorect în relaţia cu consumatorii şi aceasta faptă se sancţionează cu amenda între 1.000 şi 10.000 de lei. Operatorul economic a fost sancţionat cu o amenda de 5.000 de lei”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor