Carne expirată în magazine

Carne expirată în magazine
DEVA – Inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) au aplicat în luna ianuarie 70 de amenzi la tot atâtea unităţi controlate care comercializau produse alimentare necomforme. Suma totală a amenzilor se ridică la 584.000 lei.

Controalele au arătat că jumătate dintre produsele din carne de pe piaţă induc în eroare consumatorul, în ceea ce priveşte conţinutul produsului şi calitatea acestuia.
De la intrarea în vigoare a actului normativ ce impune parametri de calitate la produsele din carne, proporţia preparatelor cu abateri generale a crescut cu 47%. Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru produsele din carne de pui, ouă expirate, produse de panificaţie şi fructe exotice.

 

„Nu avem o centralizare a datelor dar şi în luna februarie situaţia este aceeaşi”, spune Gheorghe Ranta, inspector-şef adjunct OPC. Pe de altă parte Direcţia Sanitar Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) susţine că nu au fost constatate nerespectări ale procesului tehnologic. „Nu am constatat nereguli în procesul tehnologic. Păstrarea produselor până la termenul de valabilitate ţine de fiecare magazin în parte. Dacă acesta se apropie de expirare ar trebui făcute facilităţi pentru a vinde marfa. Din păcate capitalismul nu a fost înţeles la noi”, afirmă Marius Lazărescu, director DSVSA.

Cum trebuie ambalate alimentele
Etichetele trebuie să fie uşor de citit şi să nu conţină indicaţii înşelătoare. Afişarea pe ambalaje trebuie să conţină cât mai multe informaţii despre nutriţionale.


Grigore Roibu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !