Carne pentru toate gusturile

De Dan Birta
Carne pentru toate gusturile
În aceste zile de decembrie, carnea de porc începe să aibă căutare mai mare decât în alte perioade ale anului.

Astfel, măcelăriile şi magazinele specifice încep să fie mai aglomerate ca de obicei. Hala de carne de la Piaţa Cetate a început să cunoască un aflux mai mare de clienţi. Dar totuşi, nu ca în alţi ani, după cum spun măcelarii.

Preţuri negociabile

Astfel, jambonul de porc se vinde cu 14 – 15 lei/kilogram, pulpa fără os şi ceafa cu 16 – 17 lei/kilogram, iar cotletul cu os 17 lei, tot un kilogram. Cine vrea cotlet fără os va plăti puţin mai mult, 20 – 22 de lei pentru un kilogram. Kaizeul costă 16 lei kilogramul, iar ciolanul 12 lei. Cine vrea să cumpere carcasă de porc va da 13 – 14 lei pentru un kilogram. Slănina pentru topit costă 7 – 8 lei/kilogramul, iar capul de porc 6 – 8 lei/kilogramul. „Cel mai bine trece carnea de lucru şi măruntaiele. Lumea cumpără să-şi facă cârnaţi şi caltaboşi. Oricum, preţurile sunt negociabile în funcţie de calitatea produselor”, ne-a declarat Ioan Cionca.

Cine doreşte să cumpere cârnaţi gata făcuţi, aceştia costă între 18 şi 22 de lei dacă sunt cruzi şi între 20 şi 30 de lei afumaţi.

Măcelarii se plâng că vânzările nu mai merg ca în anii trecuţi. În fiecare an vânzările sunt tot mai slabe pentru că puterea de cumpărare scade. Concurenţa este şi ea foarte mare, atât din partea măcelăriilor, dar şi din partea supermarketurilor. Dar acolo preţurile nu se negociază.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !