Carnea tot mai scumpă

Carnea tot mai scumpă
HUNEDOARA – Preţul cărnii şi a preparatelor din carne este, de astăzi, mai mare cu opt la sută. Motivul: majorarea preţului carcasei de porc pe pieţele UE, folosită cu preponderenţă de procesatorii autohtoni, a determinat o scumpire a produselor din carne şi pe piaţa internă.

O nouă scumpire cu aproximativ cinci la sută, datorată acestui fenomen, este prognozată la jumătatea lunii iunie. Veştile proaste nu se opresc însă aici. Creşterea preţului la gaz anunţată al începutul lunii iunie, ar putea genera o nouă scumpire cu până la 20 la sută. „Cu toate eforturile noastre de a nu majora preţul la carne şi preparatele din carne, în condiţiile în care importăm carcasa de porc, în proporţie de 90 la sută de pe piaţa europeană, toate fluctuaţiile de preţ de pe această piaţă nu au cum să nu ne afecteze. Dacă se va majora şi preţul la gaz preţul la carne şi preparatele din carne va creşte în continuare”, a declarat, Aurel Mureşan, director general la o firmă de profil din judeţ.

 

Iulian Stroia



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !