Carnete de muncă până în 2010

ORADEA - S-a modificat data de predare-primire a carnetelor de muncă. Având în vedere că nu poate fi respectat termenul prevăzut în art. 296 şi 298 ale Legii nr. 53/2003 pentru predarea-primirea carnetelor de muncă de către inspectoratele teritoriale de muncă la casele teritoriale de pensii, acesta a fost decalat.

Astfel, termenul-limită de predare a carnetelor de muncă de către persoanele fizice şi juridice pentru activitatea de preluare a datelor este 30 noiembrie 2009. Termenul-limită de predare a carnetelor de muncă de către persoanele fizice şi juridice pentru activitatea de scanare a carnetelor de muncă este 30 noiembrie 2010. „Noi suntem pregătiţi. Avem personal specializat în cele cinci puncte de lucru: Beius, Salonta, Valea lui Mihai, Marghita şi Oradea”, a declarat Nadia Racz, inspector-şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor.

 

 

 

31 decembrie 2010

 

 

 

În conformitate cu OUG nr. 148 din 2008, pentru modificare Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, pe data de 1 ianuarie 2011 se abrogă dispoziţiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă. „În consecinţă, vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de munca”, a precizat Nadia Racz. 

Angajatorii care păstrează şi completează carnetele de muncă le vor elibera titularilor în mod eşalonat, până la data de 30 iunie 2011, pe bază de proces-verbal individual de predare-primire, iar inspectoratele teritoriale de muncă ce deţin carnetele de muncă ale salariaţilor le vor elibera până la aceeaşi dată, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse.

 

Simona Albinaru

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !