Carnete de rentier vizate

De Simona Albinaru
Carnete de rentier vizate
Începând de luni, rentierii sunt aşteptaţi la APIA pentru a-şi viza carnetele.


Pentru a intra în posesia rentei viagere cuvenite pentru anul 2014, rentierii trebuie să se prezinte la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în perioada 1 martie – 31 august 2015 (în zilele lucrătoare), pentru vizarea carnetelor de rentier agricol. În acest sens rentierii agricoli se pot prezenta la oricare centru judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

„Tuturor rentierilor care au vizat carnetul anul trecut la APIA Centrul judeţean Bihor, Oradea, str. Matei Corvin nr. 1, le vom trimite în perioada imediat următoare, prin poştă, invitaţii prin care îi vom informa despre data la care sunt programaţi pentru vizarea carnetului de rentier şi documentele care trebuie prezentate. În cazul în care nu se pot prezenta, din motive bine întemeiate, la data la care au fost programaţi, aceştia au posibilitatea de a viza carnetele de rentieri până în data de 31 august inclusiv, cu menţiunea că se va acorda prioritate celor programaţi în ziua respectivă”, a precizat directorul APIA Bihhor, Florian Pavel.

Pentru vizarea carnetului, rentierul agricol se poate prezenta personal sau prin mandatar/curator/ tutore, în baza unei procuri autentice/curatelă/hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

De asemenea, rentierul agricol /mandatarul/ curatorul/ tutorele, după caz trebuie să prezinte carnetul de rentier agricol, contractul de arendare, actul de identitate în original al rentierului, document coordonate bancare respectiv decizia de la comisia de expertiză medicală actualizată (acolo unde este cazul), pentru gradele de invaliditate I şi II (dacă decizia nu prevede că dosarul este nerevizuibil), în original şi în copie.

Încetare

Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului. În cazul decesului rentierului, renta datorată acestuia în anul 2014 poate fi încasată de moştenitorii săi, doar dacă, până la 31 august 2015, moştenitorii vor depune la oricare centru judeţean al APIA carnetul de rentier al defunctului (obligatoriu), certificatul de deces (original şi copie), actul de succesiune (certificat de moştenitor sau certificat de calitate de moştenitor, certificat de legatar, hotărâre judecătorească de succesiune investită cu formula „definitivă şi irevocabilă” (original şi copie), B.I/C.I./paşaport al moştenitorului (original şi copie), împuternicire/declaraţie notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei viagere agricole datorată rentierului (original), precum şi un extras de cont pe numele solicitantului.

Prezenţa anuală a rentierilor la sediile centrelor judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în perioada 1 martie – 31 august 2015, pentru vizarea carnetelor de rentier agricol este o condiţie esenţială pentru a beneficia de renta cuvenită aferentă anului 2014.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !