Carnete pentru viticultori

De Simona Albinaru
Carnete pentru viticultori
Direcţia pentru Agricultură Bihor reaminteşte viticultorilor că, în baza Legii viei şi vinului, producătorii de struguri pentru vin au obligaţia de a ţine evidenţa producţiei şi a modului de valorificare a acesteia în carnetul de viticultor.

De asemenea, în baza aceloraşi prevederi legale, procesatorii pot cumpăra struguri pentru vinificaţie numai de la producătorii care deţin carnet de viticultor şi eliberează filele aferente, completate conform cu cantităţile expediate. Carnetul de viticultor se eliberează cultivatorilor care deţin suprafeţe viticole mai mari de 0,5 ha, cultivate cu soiuri nobile de vin, ce comercializează din propria recoltă, producţia de struguri de vin către persoane fizice sau juridice, suprafeţe înscrise în Registrul plantaţiilor viticole coordonat de către Direcţia pentru Agricultură Bihor. Viticultorii care comercializează struguri pentru vin se pot adresa Direcţiei pentru Agricultură Bihor, Oradea, str. Dimitrie Cantemir, nr. 24-26, telefon 0259.416.722 şi 0359.418.302, pentru obţinerea în mod gratuit a carnetului de viticultor.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !