Carnetele de muncã, la Pensii

În curând carnetele de muncã îsi vor pierde importanta. Datele cuprinse în acestea vor fi centralizate pe calculator de cãtre Casa Judeteanã de Pensii (CJP) Bihor. Institutia a început deja preluarea carnetelor de muncã în vederea preluãrii datelor înscrise anterior datei de 01.04.2001.

„Într-o primã fazã, procedura de preluare a carnetelor a început cu preluarea carnetelor de muncã aflate în dotarea Inspectoratului Teritorial de Muncã (ITM) Bihor”, a declarat Szarka Arpad, directorul executiv al CJP Bihor. În paralel se vor prelua carnetele de muncã aflate în evidenta institutiilor si angajatorilor, societãtilor comerciale sau regiilor autonome cu capital majoritar de stat. În aceastã perioadã vor fi preluate si carnetele aflate în evidenta AJOFM Bihor.

Pentru a putea fi preluate, carnetele de muncã vor trebui completate cu toate înscrierile pânã la data de 1 aprilie 2001. De asemenea carnetele trebuie certificate pentru perioadele de pânã la aceastã datã de cãtre institutiile abilitate. Certificarea se va face pe primul rând liber al carnetului. Fiecare carnet va fi însotit de copia actului de identitate a titularului din care sã rezulte codul numeric personal.

200.000 carnete în Bihor

În judetul Bihor sunt circa 200.000 de carnete de muncã ce contin stagii de cotizare anterioare datei de 1 aprilie 2001 nevalorificate. În acest an, CJP Bihor preconizeazã sã opereze circa 100.000 de carnete de muncã. „Pentru îndeplinirea acestei cerinte, între CJP si ITM Bihor a fost încheiat un protocol. Acesta prevede ca ITM Bihor sã ne punã la dispozitie sãptãmânal 1.500 de carnete de muncã”, a subliniat directorul CJP Bihor. Asta înseamnã cã pânã la sfârsitul anului 2006 ITM Bihor va preda 57.000 de carnete de muncã. Restul carnetelor de muncã de pânã la 100.000 vor fi preluate de la peste 500 de agenti economici si AJOFM Bihor.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !