Carnetele de munca, la Pensii

ORADEA – Persoanele fizice neîncadrate în muncă, care deţin carnete de munca, precum şi acele persoane care sunt plecate la muncă în străinătate, sunt obligate să depună aceste documente la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor, a declarat Szarka Arpad, directorul instituţiei.

Carnetele de munca vor fi însotite de copii ale actelor de identitate ale titularilor, din care sa rezulte codul numeric personal. Aceste carnete vor fi preluate în vederea prelucrarii datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001”, a specificat Szarka Arpad.

Situatia la zi

Pe de alta parte, directorul CJP Bihor a declarat ca în perioada 1.05.2006 – 24.07.2007 au fost preluate de catre CJP Bihor 118.209 carnete de munca. Dintre acestea, 80.890 de carnete de munca au fost preluate de la Inspectoratul Teritorial de Munca Bihor, 1.319 de la AJOFM Bihor si 36.000 de la agentii economici.

„În conformitate cu procedura tehnica de prelucrare a carnetelor de munca, în perioada amintita au fost prelucrate 110.761 de carnete de munca, fiind returnate 111.829 de carnete . Diferenta de 1.068 reprezinta carnetele de munca care nu au îndeplinit conditiile legale pentru a fi prelucrate”, spune Szarka Arpad.

Dan Birta

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !