Carnetele de muncă sunt scanate

Carnetele de muncă sunt scanate
ORADEA - Datorita volumului mare de muncă şi a personalului insuficient, scanarea cărtilor de muncă de către Casa Judeţeană de Pensii Bihor se prelungeşte până la de finele lunii noiembrie.

„Persoanele fizice şi juridice care deţin sau păstrează, potrivit prevederilor legale, carnete de muncă care nu au fost prelucrate în baza de date a instituţiei noastre respectiv nu au aplicată ştampila:„prelucrat în temeiul H.G.nr.1768/2005 şi codul de bare, sunt obligate să le predea caselor teritoriale de pensii însoţite de copia actului de identitate al titularului”, a precizat Szarka Arpad directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Bihor.

În situaţia foştilor angajaţi, care nu au domiciliul sau reşedinţa în România, carnetul de muncă poate fi prezentat pentru prelucrare de către persoane împuternicite de aceştia, la casa teritorială de pensii în a căreia rază au fost angajaţi ultima dată sau, după caz, din raza de domiciliu a persoanei desemnate de către titular.

Sancţionaţi

Cei care nu se confomează legii şi nu depun carnetele de muncă în vederea preluării în sistem informatic a datelor vor suparta consecinţe. Astfel, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 300 la 600 lei, în cazul persoanelor fizice şi de la 1.500 la 5.000 lei, în cazul persoanelor juridice,nerespectarea prevederilor legale privind predarea carnetelor de muncă. Predarea carnetelor de munca se efectueaza la sediul instituţiei Casei Judeţene de Pensii Bihor, Serviciul “Evidenţa Contribuabili” la ghişeul nr.1, zilnic între orele 8,30- 16,00. Persoanele care au calitatea de pensionar nu trebuie să depună carnetele de muncă.
Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !