Cârpanu a luat C.E.C.-ul

2Comentarii
Cârpanu a luat C.E.C.-ul
CARANSEBEŞ – Pentru că nici un proprietar nu a revendicat clădirea în care a funcţionat, din anul 1950, Filiala din Caransebeş a C.E.C.-ului, administraţia locală a decis să scoată la licitaţie imobilul, situat în centrul oraşului, pe Str. Mihai Viteazu, nr.12.

Licitaţia a avut loc miercuri, 7 februarie a.c., la sediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul primăriei.

Interes mare…

Fiind vorba de vânzarea unui imobil situat ultra-central, interesul oamenilor de afaceri nu a lipsit, la licitaţie luând parte reprezentanţii a trei societăţi comerciale (M.B. Silva-Mar, Bavaria Grup S.R.L. şi Polinom S.R.L.) şi trei persoane fizice (Florentin Cârpanu, Maria Cherşa şi Petru Stepanescu).

Licitaţia nu a fost lipsită de incidente. Unul dintre participanţi, Maria Cherşa, a solicitat ca firmele care nu sunt reprezentate legal, să nu ia parte la licitaţie. Concret, era vorba despre faptul că în cazul firmelor cu mai mulţi asociaţi, este necesar ca reprezentantul să aibă împuternicire de la toţi asociaţii.

Cum în cauză se afla firma Bavaria, a urmat o polemică între reprezentanţii acestei societăţi şi Maria Cherşa, întreruptă de membri comisiei, care au solicitat o pauză pentru a analiza situaţia.

La reluarea şedinţei s-a decis că firma Bavaria poate lua parte la licitaţie, întrucât în caietul de sarcini nu era prevăzută această condiţie. Bineînţeles, doamnei Cherşa îi rămâne posibilitatea legală de a depune o contestaţie.

Sumă record

Licitaţia a pornit de la suma de 201.000 lei, pasul de strigare fiind fixat la 10% din această valoare, adică 20.100 de lei. De la al cincilea pas de strigare, „lupta” s-a dat în trei: Polinom S.R.L., M.B. Silva-Mar şi domnul Florentin Cârpanu, deţinătorul „imperiului” Agrobanat.

La suma de 482.300 reprezentanţii Polinom au renunţat, astfel că au rămas în joc M.B. Silva-Mar şi Florentin Cârpanu. Ultima ofertă a fost făcută de Florentin Cârpanu: 703.500 de lei (circa 208.000 de euro), sumă peste care nu a mai licitat nimeni.

Astfel, dacă eventualele contestaţii nu vor duce la anularea licitaţiei, la bugetul local va intra o sumă ce depăşeşte şi cele mai optimiste estimări ale edililor.

Iulius Pîrvu
iulius.pirvu@informmedia.ro2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor