Carte de telefon pentru toate reţelele

Reactualizat la:
3Comentarii
Carte de telefon pentru toate reţelele
BUCURESTI – ANRCTI a lansat caietul de sarcini pentru desemnarea unui furnizor pentru cartea de telefon. Abonaţii reţelelor de telefonie fixă vor avea la dispoziţie, în curând, o carte de telefon pentru toate reţelele.

Agenţia Naţională de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) a lansat spre consultare publică caietul de sarcini pentru desemnarea unui furnizor de serviciu universal care să pună dispoziţia utilizatorilor finali un serviciu de informaţii privind abonaţii şi un registru al abonaţilor.

Telefon şi fax

Furnizorul de serviciu universal desemnat în urma licitaţiei va avea obligaţia de a realiza şi administra o bază de date completă, care să includă numerele de telefon şi de fax şi anumite date de identificare ale tuturor abonaţilor serviciilor de telefonie destinate publicului din România care doresc ca numerele lor de telefon şi de fax să apară în registrul abonaţilor.

Această bază de date va fi pusă la dispoziţia utilizatorilor finali, inclusiv a utilizatorilor de telefoane publice cu plată, indiferent de tipul reţelei şi de tehnologia utilizată, prin intermediul unui serviciu de informaţii privind abonaţii şi al unui registru al abonaţilor, în maxim 250 de zile calendaristice de la data comunicării deciziei de desemnare. Baza de date va fi actualizată lunar de către furnizorul de serviciu universal.

Serviciul de informaţii privind abonaţii va fi disponibil prin intermediul unui număr naţional scurt de forma 118(xyz), pe care furnizorii care doresc să participe la licitaţie au obligaţia de a îl obţine în prealabil de la ANRCTI. Apelurile către acest număr vor fi tarifate pe apel. ANRCTI propune prin caietul de sarcini ca tariful de interconectare maxim în vederea terminării apelurilor la serviciul de informaţii privind abonaţii specificat de către solicitant în propunerea tehnică să nu depăşească 0,23 Euro/apel (exclusiv TVA).

Dan Birta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor