Cartel Alfa declanşează protestele de la 1 martie

Cartel Alfa declanşează protestele de la 1 martie
Sindicaliştii Cartel Alfa vor picheta sediile prefecturilor şi ministerele în luna martie şi vor organiza un miting în Bucureşti între 15-30 aprilie, iar în luna mai vor declanşa greva generală ca urmare a reducerii salariilor şi a disponibilizărilor anunţate în sectorul bugetar.

“Modul de aplicare a legii unitare de salarizare unitare este abuziv şi sperăm ca acest demers să fie un semnal de alarmă care să oblige Guvernul să caute soluţii pentru rezolvarea listei noastre de revendicări”, a declarat miercuri preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Liderul sindical a mai anunţat că a realizat o listă de revendicări şi un plan de acţiune, ca urmare a multitudinilor de probleme cu care se confruntă bugetarii, precum legislaţia contradictorie, prejudicierea drepturilor lucrătorilor, a drepturilor la salarizare şi lipsa locurilor de muncă.

“Suntem hotărâţi să mergem până la acţiunile extreme pe care le poate realiza o mişcare sindicală, inclusiv declanşarea grevei generale pentru a determina guvernul să realizeze un dialog responsabil cu noi”, a spus Hossu.

Sindicaliştii au anunţat că vor sesiza Organizaţia Internaţională a Muncii pentru nerespectarea contractelor colective de muncă şi a drepturilor salariale câştigate în instanţă şi vor picheta prefecturile între 1 şi 15 martie şi sediile ministerelor în perioada 15-30 martie.

Reprezentanţii Cartel Alfa au anunţat că vor organiza un mare miting în Capitală, începând cu 15 aprilie, urmând ca în luna mai să declanşeze greva generală.

Preşedintele Alma Mater, Anton Hadăr, a acuzat Guvernul de restricţionarea unor drepturi din învăţământul superior şi de faptul că obligă universităţile să realizeze venituri de 8,5 miliarde lei pentru a contribui la creşterea bugetului educaţiei.

“Se impune prin OUG 1 să nu mai angajăm oameni în sistem, dar dacă un om iese la pensie, cine să vină în locul lui? Asistăm la mimarea dialogului social şi la un minim prag al transparenţei”, a spus Hadăr.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a anunţat că funcţionarii din administraţia publică au strâns deja semnături pentru declanşarea conflictului de muncă.

“Revolta celor din administraţia publică este mare, din cauza aşezării angajaţilor din administraţia publică la nivelul inferior al grilei unice de salarizare, a diminuării salariilor şi a reducerii personalului din administraţia publică din teritoriu. A venit momentul declanşării grevei generale”, a afirmat Oprescu. 

Şi medicii sunt nemulţumiţi de poziţia pe care au obţinut-o în urma negocierilor cu reprezentanţii guvernului în grila unică de salarizare în comparaţie cu angajaţii din justiţie şi vor să fie încadraţi la un nivel al coeficienţilor de minimum 11,5.

Sursa NewsIn0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !