Cartier în Oradea

8Comentarii
ORADEA – Imotrust Arad a cumpărat un teren intravilan cu o suprafaţă de 2,3 de hectare în Oradea, pentru realizarea unui nou proiect imobiliar, preţul de achiziţie fiind de 1,7 milioane de euro, potrivit unui anunţ al dezvoltatorului imobiliar transmis pieţei Rasdaq.

Firma a anunţat, luni, că va începe în toamna acestui an, în apropierea oraşului Arad, construcţia unui ansamblu imobiliar format din 534 de case şi 32 de spaţii comerciale, valoarea investiţiei fiind estimată la peste 55 de milioane de euro.

            În luna aprilie, firma a anunţat că va construi o serie de hale industriale, cu o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, în apropierea municipiului Oradea, proiect în valoare de 3,75 milioane de euro. De asemenea, Imotrust va investi 10,5 milioane euro pentru a construi două parcuri industriale şi un ansamblu rezidenţial în Arad, fonduri provenite din surse proprii şi credite bancare.

            Imotrust a raportat pentru 2006 un profit net de 4,25 milioane de lei. Cifra de afaceri a firmei s-a dublat, la 2,177 milioane de lei. Compania este listată pe piaţa Rasdaq, însă intenţionează să se transfere la Bursa de Valori Bucureşti.

            La începutul lunii mai, Morgan Stanley, a doua mare bancă de investiţii la nivel mondial, a cumpărat un pachet de 6% din acţiunile Imotrust Arad. Dezvoltatorul imobiliar este controlat de firma Imotrust SA, care acţioneaza concertat cu alte persoane, deţinând împreună 71,81% din acţiuni.

            Firma a înregistrat în primele trei luni ale anului un profit net de 2,44 milioane de lei, de circa 18 ori mai mare decât câştigul din perioada similară a anului trecut, pe fondul majorării veniturilor financiare de circa 4,66 ori, la 5,67 milioane de lei.

Cristian Horgos8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor