Cartierul Tineretului, la cota „-51”

5Comentarii
Cartierul Tineretului, la cota „-51”
Municipalitatea va rezilia contractele de comodat pentru 51 de parcele din Cartierul Tineretului.

Cartierul Tineretului, aflat la ieşirea din Oradea spre Oşorhei, a rămas fără 51 de beneficiari. După şase ani în care ar fi trebuit să-şi obţină autorizaţiile de construcţie şi să-şi înceapă lucrările pentru noile case, 51 de tineri beneficiari au rămas fără parcelele gratuite de câte 250 mp, acordate în baza Legii 15/2003.

Cu ocazia verificării în teren, angajaţii Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO) au constatat că în zona Calea Clujului – strada Uzinii de Apă, pe 51 de parcele nu s-au executat lucrări de construcţie. Iar cum Legea 15/2003 prevede anularea contractelor de comodat dacă în termen de un an nu se încep lucrările de construcţii, Consiliul Local Oradea va avea de votat azi revocarea a 51 de contracte de comodat, după o serie de somaţii. În 47 de cazuri, beneficiarii nu au obţinut autorizaţie de construcţie, iar în patru cazuri, autorizaţiile de construcţie au expirat. În rest, putem nota că în Cartierul Tineretului au apărut zeci de construcţii, toate cu etaj. Utilităţile, adică reţelele apă-canal şi liniile de energie electrică, au fost introduse în zonă.

Cele 51 de parcele eliberate de sarcini vor fi disponibile din nou pentru cererile depuse în baza Legii 15/2003.

Interesant este şi că au apărut şi anul acesta anunţuri de vânzare de case sau locuri de case în Cartierul Tineretului.

C.H.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor