Cărţile de muncă la Casa de Pensii

Potrivit unei Hotarâri de Guvern, persoanele fizice si juridice care detin sau pastreaza carti de munca sunt obligate sa puna aceste documente la dispozitia casei teritoriale de pensii pe a carei raza teritoriala îsi au domiciliul sau sediul. Cartile trebuie sa fie completate cu toate înscrisurile pâna la data de 1 aprilie 2001 si sa fie certificate de autoritatile abilitate.

Cartile de munca vor fi însotite de copia actului de identitate al titularului, din care sa rezulte codul numeric personal. Dupa încheierea operatiunii de înregistrare a datelor, cartile de munca, în original, se predau detinatorilor.


Procesul va conduce la preluarea în baza de date a Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale a stagiilor de cotizare si, implicit, va pune la dispozitia asiguratilor, anterior pensionarii, informatiile referitoare la stagiile ce vor fi luate în calcul la stabilirea pensiei.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !