Casă de Cultură aştept spaţiu

2Comentarii
ORADEA – Studenţii orădeni sprijiniţi de Direcţia Judeţeană pentru Tineret se apropie de înfiinţarea Casei de Cultură a Studenţilor.

Demersul reprezentanţilor studenţilor în Senatul Universităţii din Oradea s-a lovit, până acum, de birocraţia administraţiei locale a municipiului Oradea. „Este o problemă destul de ruşinoasă faptul că Oradea nu beneficiază de o Casă de Cultură a Studenţilor. Deşi am depus cerere pentru înfiinţarea acesteia în 6 august nici acum nu am primit un răspuns la demersul înaintat”, afirmă Adrian Dume, preşedintele studenţilor din Senatul Universităţii.

Reprezentantul studenţilor susţine că în 9 septembrie a verificat la Primărie în ce stadiu se regăseşte demersul său şi a aflat că solicitarea a fost rătăcită în traseul său şşi nu a fost regăsită între documentele înregistrate la Administraţia Imobiliară Oradea.

În căutare de spaţiu

Conducerea Direcţiei Judeţene pentru Tineret asigură că înfiinţarea unei Case de Cultură a Studenţilor va deveni realitate odată cu identificarea unui spaţiu care să o găzduiască. „Este aberant ca oraşe ca Reşiţa, Sibiu, Petroşani sau Alba Iulia să aibă o astfel de instituţie, iar Oradea care are un potenţial mult mai mare să fie privată de beneficiile unei astfel de Case de Cultură”, afirmă Marius Chipurici, directorul DJT Bihor.

Acesta susţine că principala problemă de care se loveşte proiectul este identificarea unui spaţiu optim pentru funcţionarea Casei de Cultură, în acest sens fiind identificate mai multe variante. Cele mai vehiculate locaţii vizate de studenţi şi DJT Bihor sunt complexul unde funcţionează Cinematograful „Libertatea” şi Casa de Cultură a Tineretului.

„În cel mult o lună se va definitiva alegerea unei locaţii care să aibă minim 1.000 de metri pătraţi, iar până la sfârşitul anului să fie înfiinţată noua casă de cultură”, asigură Marius Chipurici.
Valentin Teuca2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor