Casa de Pasti, predata

Reactualizat la:
Casa de Pasti, predata
Trei familii şi-au petrecut sărbătorile pascale în casa nouă datorită Habitat.

În prezenţa unei audienţe însemnate vineri, 22 aprilie, a fost inaugurată la Beius Casa de Paşti. Habitat Beius împreună cu voluntarii au construit în doar o săptămână o casă care adăpoşteşte în prezent trei familii.

Inaugurare

 Ceremonia a fost deschisă cu o rugăciune şi cu o scurtă ceremonie de sfinţire a locuinţelor, după care invitaţii au luat cuvântul pentru a-şi arăta mulţumirea şi recunoaşterea faţă de efortul celor care au contribuit la ridicare Casei de Paşti. Primul care a luat cuvântul a fost preşedintele Habitat, dl. Marcel Coroiu care a făcut bilanţul celor 15 ani de activitate Habitat, timp în care peste 1.200 de oameni au fost ajutaţi. Acesta a prezentat planul pentru următorii 5 ani, în care se doreşte ca nicio familie din Beius să nu mai trăiască în condiţii improprii.

Prefectul de Bihor, Gavrilă Ghilea, prezent şi el la eveniment, a subliniat importanţa şi exemplul dat de voluntarii străini. „Luni am venit aici să-mi aduc şi eu contribuţia la construirea Casei de Paşti. Am lucrat câteva ore alături de aceşti tineri minunaţi şi am fost profund mişcat de ce am văzut. Acest lucru mă determină acum să afirm public că voi fi întotdeauna de aici înainte un susţinător constant al celor de la Habitat, indiferent în ce funcţie voi fi pentru că astfel de iniţiative merită cu adevărat susţinute” , a spus acesta.

Cu lacrimi în ochi beneficiarii Casei de Paşti au ţinut şi ei să le mulţumescă celor care le-au făcut posibil visul. Pentru că în familia Mance, unii dintre beneficiarii noi case, ambii soţi sunt surdo muţi şi ei au dorit să transmită un mesaj celor participanţi, s-a apelat la sprijinul Asociaţiei Surzilor din Oradea. „Sunt foarte fericit că în sfârşit avem casa noastră. Am lucrat împreună cu voluntarii toată săptămâna şi am văzut ridicându-se această casă sub ochii mei. Dacă nu eram aici, nu credeam că e adevărat. Vă mulţumim tuturor pentru ce aţi făcut pentru noi şi vă vom purta în rugăciunile noastre” explică prin semne şi cu lacrimi în ochi Ionuţ Mance.

Voluntarii au înmânat apoi cheile simbolice ale noii locuinţe, câte o Biblie şi flori fiecăruia dintre beneficiari. Corul Lira din Beius, dirijat de Remus Lazea, vicepreşedintele Habitat a cântat o priceasnă spre încântarea participanţilor. JB-S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !