Casa de Pensii are trei „case“

1Comentariu
Casa de Pensii are trei „case“
REŞIŢA – Un dosar de pensie reprezintă întreaga viaţă profesională a unui om. Este un lucru extrem de important şi implică o atenţie deosebită. Desfăşurarea activităţii CJP este una destul de bizară şi tot odată dificilă.

CJP are angajaţii împărţiţi în trei clădiri. Birourile conducerii, direcţia de stabiliri şi plăţi şi serviciul financiar se află într-o clădire administrată de Direcţia Muncii. Apoi, biroul juridic, compartimentul accidente de muncă îşi desfăşoară activitatea într-un birou închiriat de la o firmă privată, iar compartimentele audit, juridic, cel de re-evaluări şi cel de prelucrarea a carnetelor de muncă sunt în clădirea AJOFM.

Pe holurile CJP circulă zilnic zeci, poate sute de oameni, fiecare cu o altă problemă. Unii solicită ajutorul de înmormântare, alţii au neclarităţi vizavi de pensii, iar timpul acordat acestora este de doar patru ore pe zi, de la ora 8.00. la ora 12.00.

Nu pentru că lucrătorii CJP vor, ci pentru că nu există un ghişeu adecvat. În acestă situaţie, aglomeraţia care se crează pe holurile instituţiei împiedică rezolvarea în condiţii optime a petiţiilor.

Lipsa spaţiului a dus la depozitarea a aproximativ 12.000 de dosare de pensii pe holurile clădirii, lucru de loc potrivit pentru nişte documente. Astfel, oricine poate distruge un dosar. Şi mai grav este faptul că dosarele CAP sunt păstrate într-un fost garaj, evident în condiţii neadecvate unei arhive.

Degradarea dosarelor este evidentă, dacă luăm în calcul încăperiile insalubre în care sunt depozitate aceste dosare. „Din păcate, am rămas printre puţinele Case de Pensii care încă nu avem un sediu unde să asigurăm condiţii normale de lucru pentru funcţionari şi o deservire civilizată a cetăţenilor.

În ultimii ani, am propus mai multe variante dar, din păcate, nici una nu a fost agreată de conducerea CNPAS“, ne-a declarat în exclusivitate, directorul executiv-adjunct al CJP, Gheorghe Dovlecel.

Anca Preda
anca.preda@informmedia.ro1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor